Volledig scherm
PREMIUM
De Apeldoornse autohandelaar Tonny Keijzers treft een schikking met het OM en de belastingdienst. Keijzers had in de periode 2006-2011 te weinig btw afgedragen. © Rob Voss, archief

Autobedrijf Keijzers uit Apeldoorn schikt voor 2,5 miljoen euro met OM en belastingdienst

Autobedrijf Keijzers uit Apeldoorn treft na ruim twaalf jaar onderzoek een schikking met het Openbaar Ministerie en de belastingdienst. Voormalig eigenaar Tonny Keijzers betaalt in totaal 2,5 miljoen euro: een boete van 750.000 euro van een door het OM opgelegde strafbeschikking en circa 1,8 miljoen aan de fiscus. Daarnaast legt het OM hem een werkstraf op van 120 uur. Keijzers had tussen 2006 en 2011 te weinig aan btw afgedragen. 

Hiermee komt een eind aan een langdurig onderzoek die de belastingdienst in 2006 begon. Het onderzoek naar het bedrijf van toenmalig eigenaar Tonny Keijzers leidde in 2011 tot een inval van de FIOD in de woning en het bedrijf van Keijzers. De inmiddels 67-jarige Keijzers, die zijn bedrijf in januari 2018 overdeed aan zijn zoon, is opgelucht dat er nu een eind gekomen is aan het onderzoek. ,,Dit gaat je niet in de koude kleren zitten”, zegt Keijzers die aangeeft dat het OM zelf het initiatief nam om tot een schikking te komen. En dat had volgens hem een praktische reden. ,,De officier van justitie die het onderzoek leidde ging namelijk met pensioen en dat gold ook voor mijn advocaat".

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn