Door het ongeval is de kruising tussen de Emmalaan en de Koninginnelaan enige tijd afgesloten geweest.
Volledig scherm
Door het ongeval is de kruising tussen de Emmalaan en de Koninginnelaan enige tijd afgesloten geweest. © Luciano de Graaf

Automobiliste rijdt scooterrijdster aan in Apeldoorn

UpdateEen 29-jarige scooterrijdster uit Apeldoorn en een 37-jarige automobiliste uit Apeldoorn zijn vanmiddag rond 14.50 uur met elkaar in botsing gekomen op de kruising van de Koninginnelaan met de Emmalaan in Apeldoorn. De scooterrijdster is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. 

 1. ‘Giftige cocktail’ dreigt volgens Apeldoornse buurt bij komst ‘hufterwoningen’: ‘Is dit wel zo handig?’
  PREMIUM
  1

  ‘Giftige cocktail’ dreigt volgens Apeldoorn­se buurt bij komst ‘hufterwo­nin­gen’: ‘Is dit wel zo handig?’

  De aangekondigde komst van ‘hufterwoningen’ in Apeldoorn-Noord staat onder extreme hoogspanning. Ondernemers en buurtbewoners maken zich grote zorgen en spreken in een brandbrief van ‘een giftige cocktail’ als negen overlastveroorzakers daar worden gehuisvest. Zo vrezen ze dat patiënten van naastgelegen zorginstellingen in de problemen zullen komen.
 2. Horeca in Gelderland heeft geen vrijbrief ‘maar we gaan niet met een groot bonnenboekje door de straten lopen’
  PREMIUM
  5

  Horeca in Gelderland heeft geen vrijbrief ‘maar we gaan niet met een groot bonnenboek­je door de straten lopen’

  Horecaondernemers die morgen hun zaak opengooien in de 22 gemeenten van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, hoeven niet direct een boete te verwachten. Een gesprek met een handhaver of een waarschuwing horen zeker wel tot de mogelijkheden. ,,Toezien op naleving van de wet is een taak van burgemeesters’’, stelt Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn en voorzitter van de VNOG.
 3. Apeldoorn werpt coronajuk af, burgerlijke ongehoorzaamheid wordt gewaardeerd
  PREMIUM
  Video

  Apeldoorn werpt coronajuk af, burgerlij­ke ongehoor­zaam­heid wordt gewaar­deerd

  Het is een wereld van verschil met één zaterdag eerder. Alsof het coronajuk helemaal is afgeworpen ademt het centrum van Apeldoorn de sfeer van een ‘ouderwetse’ bruisende koopdag. De winkels weer open en zelfs - in strijd met de regels - een aantal horecazaken. Eén dagje rebelleren om een signaal af te geven aan Den Haag, zeggen de uitbaters. Niet richting burgemeester Ton Heerts. Die kan niet meer kapot.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn