De tijdelijke opvang aan de Christiaan Geurtsweg, waarvan de sluitingsdatum nu vermoedelijk weer opschuift.
Volledig scherm
PREMIUM
De tijdelijke opvang aan de Christiaan Geurtsweg, waarvan de sluitingsdatum nu vermoedelijk weer opschuift. © Rob Voss

Azc Apeldoorn later open, bekritiseerde tijdelijke opvang gaat langer door

Het nieuwe asielzoekerscentrum in Apeldoorn opent gedeeltelijk later dan gepland. De tijdelijke opvang aan de Christiaan Geurtsweg, die op meerdere punten tekortschiet voor langdurig verblijf, blijft daardoor waarschijnlijk nog langer in bedrijf.

3 reacties

 • K Plop

  1 jaar geleden
  Meneer Jellema, ik lees uit uw reactie dat u uw mening niet op feiten heeft berust. Lees de rapporten maar eens goed door. De gemeente heeft vanaf dag één bewust slecht gecommiceerd en bewust ruimte gelaten voor interpretatie. Hebben de burgers bewust om de tuin proberen te leiden. Het begon met het roepen van de hoeveelheid opvang. Begon met 400 en in de kleine letters stond 1000. Als de bewoners er geen zaak van hadden gemaakt waren het 1000 geworden... gebeurd alsnog wel. Alles behalve open.
 • Jelmer Jellema

  1 jaar geleden
  De tiende gemeente van Nederland moet gewoon verantwoordelijkheid nemen en vluchtelingen humaan opvangen, tot er in hun procedure is beslist. Wat René hier in de reacties suggereert klopt op vele vlakken niet. Het is een open politiek proces en een meerderheid van de door ons gekozen raadsleden staat daar achter.
 • René Steman

  1 jaar geleden
  Ben benieuwd wanneer de beleidsbepalers in de gemeente Apeldoorn eens open en eerlijk gaan communiceren en de juiste info geven in plaats van i do waardoor de storm weer luwt. Het is mij geheel duidelijk dat de vorige burgemeester gek van Gelderland kon worden op het moment dat hij regelde dat er een AZC in de gemeente Apeldoorn zou komen. Dit is allemaal zo doorzichtig politiek is corrupt en heeft geen enkele connectie met de inwoner meer wat zij ook proberen.