Volledig scherm
PREMIUM
Aan de Koninginnelaan - in 1906 nog de Zwolscheweg geheten - begon het allemaal voor Bakkerij Van der Wal Jolink. Nu is de bakkerijketen failliet. © Kevin Hagens

Bakkerij van der Wal Jolink Apeldoorn definitief failliet: winkels blijven voorlopig open

Dinsdag 13 augustus 2019. De dag dat de rechtbank Zutphen het faillissement uitspreekt over de vermaarde Apeldoornse bakkerijketen Van der Wal Jolink. Na ruim 108 jaar valt het doek. Geen verrassing, want eigenaar Peter van der Wal had het faillissement vorige week zelf aangevraagd. Het geld was gewoonweg op. De grote vraag: komt er een doorstart?

Voor de werknemers en de fans van Van der Wal Jolink is er in elk geval nog goed nieuws. Vrijwel alle winkels van Van der Wal Jolink blijven vooralsnog open, zegt curator Bert Jansen. Om de kans op een doorstart zo groot mogelijk te maken, vindt hij het belangrijk dat het bedrijf doordraait. Alleen de bakkerswinkel in Gendt blijft op dit moment gesloten, zegt Jansen. De komende dagen bekijkt hij wat er alle dertien winkels gebeurt. Dat de winkels open blijven, betekent dat er ook brood gebakken moet worden. Het personeel in de centrale bakkerij aan de Lage Brink in Apeldoorn moet dus gewoon aan het werk om de winkels van voorraad te kunnen voorzien.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn