De lokale bevolking is blij met de naar Ömer Dogan vernoemde waterput in Tsjaad.
Volledig scherm
PREMIUM
De lokale bevolking is blij met de naar Ömer Dogan vernoemde waterput in Tsjaad. © eigen foto

Beelden van ‘zijn’ waterputten raken familie van verongelukte Ömer (22) uit Apeldoorn

Sema Dogan uit Apeldoorn heeft een heftig jaar achter de rug. Haar broer Ömer (22) verongelukte op maandag 22 april bij het snelwegdrama op de A1. Dankzij de inspanningen van zijn zus leeft hij toch voort. 

De 21-jarige Sema zamelde in juni 9393,05 euro in. Daarmee worden in negen ontwikkelingslanden naar haar broer vernoemde waterputten aangelegd. Donderdag kreeg ze bericht dat de exemplaren in Tsjaad en Sri Lanka klaar zijn. ,,Bij de mail zaten ook twee video's. Ik heb mijn ouders geroepen en we zijn samen achter de laptop gaan zitten. Dat was echt een heel bijzonder moment. Toen we de beelden openden, barstten we gelijk in tranen uit.”

 1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
  VIDEO

  Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

  De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.
 2. Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

  Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

  Ben je een man en werk je in de coronazorg? Dan krijg je het net als al je zorgcollega's momenteel flink voor de kiezen. En juist mannen, weet Jaap Herforth (52) uit Apeldoorn, durven hun emoties en hun onzekerheden in bijzijn van vrouwen minder goed te tonen. ,,Ik kan me voorstellen dat het óók voor mannen in deze tijd soms wat teveel wordt. Het is fijn als ze hun hart kunnen luchten. Daarom begin ik met een digitaal café voor mannen in de coronazorg".

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn