Volledig scherm

Berging wrakdelen bommenwerper

APELDOORN - Het ministerie van defensie begint volgende week maandag met de berging van wrakdelen van een Amerikaanse B-17 bommenwerper in Apeldoorn. Het vliegtuig stortte op 26 november 1944, op de terugweg van een bombardement nabij Osnabrück, neer op het terrein van het vroegere Boschbad, tegenwoordig het Kristalbad.Van de B17 zijn vermoedelijk geen grote delen meer te vinden. Die zijn na de crash al door de Duitsers opgeruimd. De gemeente Apeldoorn, opdrachtgever van de berging, verwacht evenmin stoffelijke resten aan te treffen. De kans op een bom is ook zeer klein. Mocht er toch een gevonden worden, dan volgen extra maatregelen. Als er geen bijzonderheden zijn, zal het publiek nauwelijks iets merken van de berging.

Het werk gaat naar verwachting twee weken duren. De gemeente doet verslag van de voortgang op www.apeldoorn.nl . De bergingslocatie is niet te bezoeken.

In april van dit jaar werden in Wenum Wiesel de restanten van een Duitse Messerschmidt geborgen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn