Een weiland in de Gelderse Vallei.
Volledig scherm
PREMIUM
Een weiland in de Gelderse Vallei. © ANP

Besturen Gelderse LTO-afdelingen dreigen met opstappen als landelijke tak ‘niet vasthoudt aan eisen’

Lokale afdelingen van LTO Nederland trekken een grens. LTO Gelderse Vallei eist dat landelijk voorzitter Sjaak van der Tak vasthoudt aan vijf harde voorwaarden in gesprek met het kabinet en bemiddelaar Remkes. Zo niet, dan gooit mogelijk het hele bestuur van Gelderse Vallei het bijltje erbij neer.

7 reacties

 • P. Bloemheuvel

  2 weken geleden
  Boeren maken alles kapot
 • R Barlaeus

  2 weken geleden
  Wanneer de LTO in de Gelderse Vallei zo'n houding heeft dan kunnen ze maar beter opstappen. Met zo'n houding kom je nergens. De overheid kan ook gewoon regels vastleggen qua stikstofuitstoot per regio of locatie. Dan bekijken de boeren het zelf maar of ze daar aan gaan voldoen. Bij overtreding van de regels volgen er gewoon boetes. Dan lost het stikstofprobleem ook op. Erg goedkoop ook voor de belastingbetaler.
 • e v.d. wilgen

  2 weken geleden
  Poot stijfhouden, laat je niet op een of andere manier een accoord inrommelen. De praatjes van Rutte en v.d. Wal vullen geen gaatjes. Eigenlijk hebben die 2 hun krediet al wel verspeeld.
 • Jan Willemsen

  2 weken geleden
  Jammer, ik heb altijd geleerd samen zijn we sterk. Er komt nu overleg op gang en gooi dan de kop niet in de wind. Er is een zeer deskundige bemiddelaar aangesteld, maak gebruik van zijn kennis en kunde
 • Jan ten de Boer

  2 weken geleden
  Lekker laten gaan, misschien komen er wel realistische mensen voor terug. Win win.
 1. Boeren gaan vlaggen in Voorst dit keer écht zelf weghalen: ‘Anders gaan we wél handhaven’
  PREMIUM
  15

  Boeren gaan vlaggen in Voorst dit keer écht zelf weghalen: ‘Anders gaan we wél handhaven’

  Al wekenlang zit de gemeente Voorst met de vlaggenkwestie in haar maag. Boeren zeiden ze 5 augustus weg te halen, maar hingen er juist meer op. Ondertussen ergert een deel van de inwoners zich en wil dat de gemeente actie onderneemt. Zo erg dat een van de inwoners, Tom*, besloot ze zelf weg te halen. Hij werd vervolgens bedreigd door boeren. Hoe kijkt de gemeente naar de situatie en wat zijn de vooruitzichten?

Apeldoorn