Een mannetjeszwijn wist het gat in het raster woensdagochtend niet te vinden en vluchtte daarna weer terug het dorp in.  De actievoerders hadden het gat in het raster geknipt.
Volledig scherm
Een mannetjeszwijn wist het gat in het raster woensdagochtend niet te vinden en vluchtte daarna weer terug het dorp in. De actievoerders hadden het gat in het raster geknipt. © Rob Voss

Bestuur Deelerwoud ziet af van
aangifte na vernieling wildraster

videoHet bestuur van de Stichting Huis Deelerwoud in Hoenderloo keurt de actie om wilde zwijnen te verjagen van de Apeldoornse dierenactivist Harry Voss af, maar onderneemt geen verdere actie. De Stichting doet geen aangifte van vernieling.

Voss probeerde woensdag met een groep medestanders de laatste wilde zwijnen uit de bebouwde kom van Hoenderloo te verjagen richting het Deelerwoud. Om de loslopende wilde zwijnen naar het Deelerwoud te kunnen drijven, knipten de actievoerders woensdagochtend een gat van een halve vierkante meter in het gaas, zodat de zwijnen volgens actievoerder Voss weer in hun oorspronkelijke leefgebied konden terugkeren. 

Schreve benadrukt dat de actievoerders het eigendom van anderen moeten respecteren. ,,Met deze vernieling hebben ze inbreuk gemaakt op het eigendom van particulieren en dat mag niet. Maar als het bij deze ene actie blijft, ziet het bestuur van maatregelen, zoals het doen van aangifte, af." 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn