archief/Bram van de Biezen
Volledig scherm
PREMIUM
© archief/Bram van de Biezen

Betalen voor het bos: Apeldoorn wil vignet voor mtb’ers en ruiters invoeren

Er komt vermoedelijk een speciaal vignet om te kunnen mountainbiken of paardrijden in de Apeldoornse natuur. De gemeente Apeldoorn wil zo’n systeem als proef invoeren. De reacties zijn wisselend: van ‘lastig te controleren’ tot ‘geen probleem’.

11 reacties

 • Reinder Bosch

  2 maanden geleden
  Dit geeft eens te meer aan dat ons land gewoon veel te vol is met mensen. Er is simpelweg veruit onvoldoende ruimte voor alle activiteiten: voedselproduktie, industrie, wonen, recreeren, werken, energietransitie enz. Dus beperking of regulering van recreatie is weliswaar zinvol, maar leidt onvermijdelijk tot recreatiedruk elders. We moeten keuzes maken. Dus geen huizen met tuinen, maar mega flatgebouwen. Geen auto's, maar fors investeren in openbaar vervoer. Geen windmolens maar kernenergie enz.
 • E Van Dieren

  2 maanden geleden
  Die moet wel landelijk gelden niet een hier en daar weer een ander vignet.
 • Arend Reiger

  2 maanden geleden
  Totaal geen probleem mee, betaal met alle liefde dat vignet!
 • willem eriks

  2 maanden geleden
  de centen moeten toch ergens vandaan komen als je boven je stand leeft.
 • Geerlings

  2 maanden geleden
  Er staat mij bij dat je iets dergelijks niet mag invoeren, als je niet kan handhaven (?). Als er trouwens sprake zou zijn van adequate handhaving, dan zijn de kosten vermoedelijk hoger dan de baten.
 1. Bom gebarsten op De Reiziger in Apeldoorn: directeur bedreigd, school definitief dicht
  PREMIUM
  3

  Bom gebarsten op De Reiziger in Apeldoorn: directeur bedreigd, school definitief dicht

  Een bedreigde directeur. Een zeer zwak onderwijsniveau. En ook nog een definitieve sluiting per augustus. De bom is gebarsten op basisschool De Reiziger in Apeldoorn Zuid. De school moet dicht nu de in crisis verkerende onderwijskoepel Leerplein055 niet voldoet aan de gemiddelde leerlingengrootte van de gemeente. ,,Dit wens je niemand toe”, zegt Jan Paul ten Brink, interim-voorzitter van het college van bestuur.
 2. Net nu de kappers weer open mogen, gaat deze grote salon in Apeldoorn kopje onder: ‘De derde lockdown was funest’
  PREMIUM
  20

  Net nu de kappers weer open mogen, gaat deze grote salon in Apeldoorn kopje onder: ‘De derde lockdown was funest’

  De derde lockdown is de nekslag voor Partners Hairstyling. De grote kapperszaak in het centrum van Apeldoorn sluit na ruim dertig jaar per direct de deuren. Een persoonlijk drama voor eigenaar Bertie Koolman. Eerst verloor hij zijn vrouw en zakenpartner Lisette en nu hun levenswerk. Het pensioengeld is op. Geëmotioneerd en moegestreden: ,,Dit zijn drie keiharde levensjaren geweest.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn