Om de kosten voor het onderhoud van de mtb-routes op de Veluwe te betalen, wordt nagedacht over invoering van een mountainbikevignet.
Volledig scherm
PREMIUM
Om de kosten voor het onderhoud van de mtb-routes op de Veluwe te betalen, wordt nagedacht over invoering van een mountainbikevignet. © Bram van de Biezen

Betalen voor mountainbiken in Veluwse bossen komt er aan, dit vinden de liefhebbers van het plan

PollEr wordt nagedacht over invoering van een Veluwebreed mountainbike-vignet. Met de opbrengsten moet het onderhoud aan de mtb-routes worden gefinancierd. Over de precieze details van het vignet is nog weinig bekend, maar dat het er gaat komen, lijkt zo goed als zeker. 

11 reacties

 • Marie-Annet Roosch

  4 maanden geleden
  Het is puur verdienmodel. Ik wil nog zien hoe vignet inkomsten worden gebruikt en verantwoord. NM laat vignet inkomsten en MTB route uitgaven niet in jaarrekening zien. 1 landelijk MTB vignet voor bv 10 €/jaar zou voor mij wel acceptabel zijn. Meerdere vignetten voor elk gebied is waanzin en afpersing. Ik kan niet overal tegelijk fietsen maar slechts op 1 plaats.
 • Eddy Fokken

  4 maanden geleden
  Dit gaat niet over gebruik van ons bos. Dit gaat er om zo makkelijk mogelijk inkomen te genereren. bikers en parkeerders zijn een makkelijk doelwit geworden. Zeker door de bikers stelselmatig weg te zetten als probleem doelgroep. Het doel is in ieder geval niet om gebruikers te scheiden. Dus bikers, wandelaars,ruiters, dagjesmensen gaan elkaar nog steeds kruisen. De ergernis die daar mogelijk uit voorkomt wordt met entree niet opgelost. Dat zit gewoon in ons door rekening houden met elkaar
 • Ben van Werven

  4 maanden geleden
  Heer Veltkamp, prima conclusie. Die macho-montainbike-boys hebben geen enkel gevoel voor hen die rustig met de hond in het bos willen wandelen. Niet even stapvoets afremmen, gezichtskontakt, vriendelijk groeten. Nee ‘t moet stoer zijn.
 • HJ Veltkamp

  4 maanden geleden
  @Ben van Werven, Als ze van afstand luid schreeuwen dat ze er aan komen is het niet goed en als ze niets laten horen is het ook niet goed. Dat wordt dus onmogelijk om het goed te doen.
 • JP Dokter

  4 maanden geleden
  Ben benieuwd hoe ze de fietsers en wandelaars gaan belasten. Of wordt er opnieuw 1 selecte groep gepakt??? Die wandel- en fietspaden moeten toch ook onderhouden worden? Dus of allemaal of niet een.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn