Volledig scherm
© Archief, ANP

Betonfabriek Preco naar Apeldoorn


Cervix Beton verhuist zijn betonfabriek in het voorjaar van Ede naar Apeldoorn. De start die wordt gemaakt op de Ecofactorij, langs de A1, is voor het bedrijf aanleiding om verder te gaan onder een nieuwe bedrijfsnaam: Preco.

Het bedrijf ontstond in 2004, toen Sander van den Bosch in Kootwijkerbroek zelfstandig begon met de productie van prefab betonelementen. Vanwege de groeiende vraag verhuisde hij in 2012 naar Ede. 

Op de Ecofactorij heeft het bedrijf 32.586 vierkante meter grond gekocht, blijkt uit gegevens van de gemeente Apeldoorn. Dat is de grootste grondtransactie van de laatste twee jaar.

  1. Volg hier live de tweede dag van de zaak tegen de moeder die haar twee kinderen doodde
    Lees terug

    Volg hier live de tweede dag van de zaak tegen de moeder die haar twee kinderen doodde

    Het hoger beroep in de zaak van de Apeldoornse moeder Aurélie, die in 2013 haar twee kinderen om het leven bracht, gaat vandaag verder. De advocaat van Aurélie houdt vandaag zijn pleidooi, het laatste woord is straks aan Aurélie zelf. Gisteren is tegen de vrouw door de advocaat - generaal twaalf jaar cel geëist. De rechtbank in Zutphen veroordeelde haar in 2016 tot negen jaar cel met tbs en dwangverpleging.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn