Begin vorig jaar stemde het college in met de aanleg van een fietspad in nieuwbouwwijk Ugchelen Buiten, maar nu krabbelt de gemeente terug: het oorspronkelijke plan kost teveel geld. Bewoners zoals Marlous Keizer (foto) voelen zich in de maling genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Begin vorig jaar stemde het college in met de aanleg van een fietspad in nieuwbouwwijk Ugchelen Buiten, maar nu krabbelt de gemeente terug: het oorspronkelijke plan kost teveel geld. Bewoners zoals Marlous Keizer (foto) voelen zich in de maling genomen. © Kevin Hagens

Bewoners Ugchelen Buiten voelen zich in de maling genomen: gemeente zet streep door bedacht fietspad

Het oorspronkelijke fietspad van de Apeldoornse nieuwbouwwijk Ugchelen Buiten naar Ugchelen komt er niet. Vorig jaar januari werd het in 2018 bedachte plan goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders, maar de gemeente krabbelt nu terug: de aanleg ervan kost te veel geld, mede door het kappen van 74 bomen. De gemeente broedt nu op twee alternatieven. Bewoners voelen zich belazerd.

3 reacties

 • Joop Termaat

  6 maanden geleden
  Ga nu niet deze mooie wijk in twee groepen verdelen, door te stemmen voor twee vervelende opties. Maar laat de gemeente zich aan zijn woord houden en gewoon het bestaande plan uitvoeren.
 • HW Tromp

  6 maanden geleden
  Jammer kabouter Plop dat je reactie niet gaat over het fietspad. Ook in jouw buurt waar die ook maar mag wezen in het mooie Apeldoorn zijn de huizenprijzen spreekwoordelijk ontploft. De wijk Wernum is daar geen uitzondering op. Belangrijkste is en dat ongeacht in welke buurt je woont dat verkeersvoorzieningen veilig te gebruiken zijn en dat is momenteel niet zo in de wijk Wernum. Laat aub veiligheid prefereren boven natuur. Van die 74 bomen ligt al 90% om dus dat kan de moeilijkheid niet zijn.
 • K Plop

  6 maanden geleden
  het hele ughelen buiten is een ghetto en een lachertje. Wat een op elkaar gedrukte bende is dat. Enige mensen die er goed zitten zijn nu juist de mensen op de plek waar deze foto is genomen de rest is een op elkaar gepropte rode stenen dorp waar je de buurman hoort op het moment hij een scheet laat. Volgens mij is dit project mooier geschetst dan het daadwerkelijk is geworden en dan nog een dikke 5 ton voor je twee onder een kapje.
 1. KAART | December begint met daling van nieuwe besmettingen in Oost-Nederland, maar er is wel een kanttekening
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | December begint met daling van nieuwe besmettin­gen in Oost-Nederland, maar er is wel een kantteke­ning

  In Oost-Nederland zijn vandaag minder nieuwe coronabesmettingen vastgesteld dan gisteren, een verschil van ruim 300. In alle drie de veiligheidsregio’s gingen de aantallen op deze eerste dag van de maand december naar beneden, maar bij die cijfers moet wel een kanttekening worden geplaatst. Door een storing bij het RIVM vallen de nieuwste cijfers waarschijnlijk lager uit dan anders het geval was geweest.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn