Begin vorig jaar stemde het college in met de aanleg van een fietspad in nieuwbouwwijk Ugchelen Buiten, maar nu krabbelt de gemeente terug: het oorspronkelijke plan kost teveel geld. Bewoners zoals Marlous Keizer (foto) voelen zich in de maling genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Begin vorig jaar stemde het college in met de aanleg van een fietspad in nieuwbouwwijk Ugchelen Buiten, maar nu krabbelt de gemeente terug: het oorspronkelijke plan kost teveel geld. Bewoners zoals Marlous Keizer (foto) voelen zich in de maling genomen. © Kevin Hagens

Bewoners Ugchelen Buiten voelen zich in de maling genomen: gemeente zet streep door bedacht fietspad

Het oorspronkelijke fietspad van de Apeldoornse nieuwbouwwijk Ugchelen Buiten naar Ugchelen komt er niet. Vorig jaar januari werd het in 2018 bedachte plan goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders, maar de gemeente krabbelt nu terug: de aanleg ervan kost te veel geld, mede door het kappen van 74 bomen. De gemeente broedt nu op twee alternatieven. Bewoners voelen zich belazerd.

3 reacties

 • Joop Termaat

  2 maanden geleden
  Ga nu niet deze mooie wijk in twee groepen verdelen, door te stemmen voor twee vervelende opties. Maar laat de gemeente zich aan zijn woord houden en gewoon het bestaande plan uitvoeren.
 • HW Tromp

  2 maanden geleden
  Jammer kabouter Plop dat je reactie niet gaat over het fietspad. Ook in jouw buurt waar die ook maar mag wezen in het mooie Apeldoorn zijn de huizenprijzen spreekwoordelijk ontploft. De wijk Wernum is daar geen uitzondering op. Belangrijkste is en dat ongeacht in welke buurt je woont dat verkeersvoorzieningen veilig te gebruiken zijn en dat is momenteel niet zo in de wijk Wernum. Laat aub veiligheid prefereren boven natuur. Van die 74 bomen ligt al 90% om dus dat kan de moeilijkheid niet zijn.
 • K Plop

  2 maanden geleden
  het hele ughelen buiten is een ghetto en een lachertje. Wat een op elkaar gedrukte bende is dat. Enige mensen die er goed zitten zijn nu juist de mensen op de plek waar deze foto is genomen de rest is een op elkaar gepropte rode stenen dorp waar je de buurman hoort op het moment hij een scheet laat. Volgens mij is dit project mooier geschetst dan het daadwerkelijk is geworden en dan nog een dikke 5 ton voor je twee onder een kapje.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Wandelmissie Willemijn volbracht: Komst handicapvriendelijke speeltuin in Apeldoorn stuk dichterbij
  PREMIUM

  Wandelmis­sie Willemijn volbracht: Komst handicap­vrien­de­lij­ke speeltuin in Apeldoorn stuk dichterbij

  De vurige wens van Willemijn van de Zedde uit Apeldoorn voor een handicapvriendelijke speeltuin is een stuk dichterbij. Haar crowdfundingsactie via Voor Apeldoorn leverde beduidend meer geld op dan haar streefbedrag. De teller is geëindigd op 10.428 euro terwijl ze mikte op 5000 euro. Opgetogen: ,,Het is niet meer de vraag óf het er komt, maar wanneer het er komt.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn