Volledig scherm
de Europaweg © Google streetview

Bewoners vrezen geluidsoverlast door verbreding Europaweg

UGCHELEN - Inwoners van Ugchelen zijn blij met de maatregelen die genomen worden om de Europaweg veiliger te maken, maar maken zich zorgen over de mogelijke toename van geluid. 

Dat bleek tijdens de informatieavond waar belangstellenden vragen konden stellen over de plannen voor de Europaweg. Met name de bewoners van huizen die dicht op de Europaweg staan, zijn bang voor geluidsoverlast door remmende en optrekkende auto’s voor de stoplichten. Ook zijn bewoners bang dat de weg met twee rijbanen per richting een racebaan wordt. 

In het voorjaar van 2018 wordt begonnen met de wegwerkzaamheden. Voor een precieze planning is het nu nog te vroeg, stelt projectmanager Carla Nijendijk van de provincie Gelderland. Behalve de provincie zijn ook de gemeente Apeldoorn en Rijkswaterstaat betrokken bij het project. 

De weg wordt verbreed zodat er in beide richtingen dubbele rijstroken zijn. Op de aansluitingen met de A1 worden stoplichten geplaatst, net als op de kruisingen met de Hoog Buurloseweg en de Ugchelsegrensweg. De afgelopen paar jaar vonden er enkele zware ongelukken plaats tussen verkeer dat rechtdoor rijdt op de Europaweg en verkeer dat de snelweg op en af wil. Ook voor fietsers zijn de oversteken lastig. Volgens Kobus Rouwendorst is daar een andere goede oplossing voor, hij pleit ervoor om een fietsbrug aan te leggen die aansluit op de Ordermolenweg.   

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn