Split Ecro
Volledig scherm
PREMIUM
Split Ecro © De Stentor

‘Bezetters’ van kalverslachterij Ekro in Apeldoorn na nachtje cel weer naar huis

De dierenactivisten die zondagavond kalverslachterij Ekro in Apeldoorn binnendrongen en zich vastketenden in de productieruimten, zijn weer op vrije voeten. De politie heeft de actievoerders van de anarchistische organisatie 269 Libération Animale na één nacht cel laten gaan.

 1. Apeldoornse kalverslachterij weer vol in bedrijf na roerige nacht: 84 activisten aangehouden
  Play
  PREMIUM
  VIDEO/UPDATE

  Apeldoorn­se kalver­slach­te­rij weer vol in bedrijf na roerige nacht: 84 activisten aangehou­den

  De schrik én boosheid zit er deze maandag flink in bij kalverslachterij Ekro in Apeldoorn, nadat een groep dierenactivisten zondagavond wist in te breken en zichzelf tot diep in de nacht vastketende in de productieruimten. Het bedrijf kreeg niet eerder te maken met een actie van deze grootte. De politie heeft 84 mensen, allen woonachtig in het buitenland, aangehouden.
 2. Libération Animale reageert op vastketenactie in Apeldoorn: ‘Dit is geen overwinning, onze strijd gaat door’
  PREMIUM

  Libération Animale reageert op vastketen­ac­tie in Apeldoorn: ‘Dit is geen overwin­ning, onze strijd gaat door’

  De Franse anarchistische organisatie 269 Libération Animale koos kalverslachterij Ekro in Apeldoorn, omdat het een grote speler is, reageert ze op vragen van de Stentor. Een groep van 84 dierenactivisten ketenden zich afgelopen nacht vast in de productieruimten van de slachterij. ,,Zij hebben de machines 8 uur stilgelegd. Dat heeft een directe impact op dit bedrijf dat jaarlijks 280 miljoen euro omzet aan het vermoorden van meer dan een miljoen kalveren.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn