De omgeving van het winkelcentrum werd ruim afgezet door de hulpdiensten voor onderzoek.
Volledig scherm
De omgeving van het winkelcentrum werd ruim afgezet door de hulpdiensten voor onderzoek. © Luciano de Graaf

Bezoekers geschokt na zelfdoding in druk winkelcentrum Apeldoorn

Bezoekers en omwonenden van winkelcentrum het Fort aan de Linie in Apeldoorn zijn vanmorgen getuige geweest van een zelfdoding.

Een persoon maakt in het drukke winkelcentrum een einde aan zijn leven. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar hulpverlening mocht niet meer baten. Onder meer een traumahelikopter werd opgeroepen, maar de helikopter werd tijdens de vlucht alweer afgemeld. 

Meerdere bezoekers van het winkelcentrum waren getuige van het heftige incident. De omgeving werd door de politie voor onderzoek afgezet met linten.

Lees hier ons artikel met professionals aan het woord over hoe om te gaan als je getuige bent geweest van een heftig incident.

Denk je aan zelfmoord? Praat erover. Bel 0900-0113 of chat via 113.nl. 24/7 open, anoniem en vertrouwelijk. Klik voor online therapie, zelfhulp, zelftesten. 

De politie zette de omgeving van het winkelcentrum ruim af.
Volledig scherm
De politie zette de omgeving van het winkelcentrum ruim af. © Luciano de Graaf
  1. Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’
    PREMIUM

    Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspan­ning: ‘We zijn de chaos voorbij’

    De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn