De skaeve huse zijn doorgaans kleine woningen; 'tiny house'-achtig. Hier een project elders in het land in aanleg.
Volledig scherm
PREMIUM
De skaeve huse zijn doorgaans kleine woningen; 'tiny house'-achtig. Hier een project elders in het land in aanleg. © Bert Beelen

Bezwaren tegen woningen voor ‘probleem-bewoners’ in Apeldoorn klinken uit meerdere hoeken

De komst van skaeve huse of ‘hufterwoningen’ in Apeldoorn Noord heeft vertraging opgelopen. De negen kleine huisjes voor mensen met psychische of sociale problemen zouden nog dit jaar aan De Bovenkruier staan. Nu gebeurt dat op z'n vroegst medio volgend jaar. En het is denkbaar dat het nog later wordt door bezwaren uit meerdere hoeken.

6 reacties

 • P. Bloemheuvel

  1 maand geleden
  Tuig de psychiatrie weer op. Heeft meer zin. Natuurlijk mislukt dit
 • MO Vos

  2 maanden geleden
  idd @ Jo Pelders Nu wonen ze overal tussen. Met alle problemen van dien...Nachts schreeuwen door psychose enz. Zo in de war. Als het niet lukt? Dan maar, naar een hufter woning? Gaat hem niet worden! Eigenlijk hebben zij 24uurs zorg/begeleiding nodig. Maar het is weg bezuinigd en het GGZ heeft nu een andere bestemming. Is veel belangrijker!
 • A.J. van den Berg

  2 maanden geleden
  Hoe a sociaal ben je zelf als je t n.hufter woning noemt. Echt hoor 👎
 • Aalt Van Asselt

  2 maanden geleden
  Is het niet asociaal , en vooral ook van de media, om al deze mensen het etiket “hufter” op te plakken? En is het vreemd dat de gemeente weerstand ondervindt als er constant over hufterwoningen wordt gesproken?
 • H. Hielkema

  2 maanden geleden
  Ga het vooral zo noemen in de kop van het artikel…
 1. Deze straat is al jaren vernoemd naar een plaats die niet bestaat: ‘Mensen kwamen foto's maken’
  PREMIUM
  4

  Deze straat is al jaren vernoemd naar een plaats die niet bestaat: ‘Mensen kwamen foto's maken’

  In Klarenbeek woont een groepje mensen al jarenlang aan een weg die is vernoemd naar een plaats die niet bestaat. Ter hoogte van restaurant De Kar, bijna in de zuidwestelijke uithoek van de gemeente Voorst, staat een paal in de berm. Daaraan is een straatnaambordje bevestigd met het opschrift ‘Zuthpenseweg’. Zuthpen? Waar leg dat dan? En wie verhaspelde de naam en wordt dat ooit hersteld?

Apeldoorn