Bieb gaat dicht vanwege corona: Apeldoorners staan hutje-mutje om nog snel een boek te bemachtigen

videoHij wist niet wat hij zag, vanochtend om 9.45 uur. Een hele rij boekenwurmen stond al bij de ingang van de bibliotheek van CODA in Apeldoorn. ,,En wat ik bijzonder vond, iedereen stond dicht op elkaar. Heel gek, nu het coronavirus heerst”, zegt Hans Evers uit Apeldoorn.

De drukte was natuurlijk niet voor niets. Ook de bibliotheek sluit voorlopig - in elk geval tot eind maart - om besmetting met het gevreesde coronavirus te voorkomen.  Voor de ingang van het gebouw aan de Vosselmanstraat drongen mensen daarom al vroeg in de ochtend samen. 

Al ruim voor de opening van de bibliotheek van CODA om 10.00 uur drongen bezoekers al samen voor de ingang.
Volledig scherm
Al ruim voor de opening van de bibliotheek van CODA om 10.00 uur drongen bezoekers al samen voor de ingang. © Maarten Sprangh

Marcel Bakker van team klantenservice van CODA kwam iets voor tienen naar buiten om de bezoekers toe te spreken. 75 mensen mogen naar binnen, en dan is het wachten tot iemand weer naar buiten gaat, waarna de volgende naar binnen mag. Ik verzoek iedereen ook niet te lang in de bibliotheek rond te blijven hangen, om zo iedereen een kans te geven".

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn