Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Nationaal Park De Hoge Veluwe

Bijvoeren wilde zwijnen binnenkort mogelijk beboet in Apeldoorn

Mensen die in de gemeente Apeldoorn zwijnen (bij) voeren, kunnen daarvoor binnenkort op de bon geslingerd worden door controleurs van de gemeente. De gemeenteraad besluit donderdag of het verbod opgenomen wordt in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). 

Ook op dit moment is het al verboden om wilde zwijnen te voeren, maar de Apeldoornse ChristenUnie pleitte er in juli van dit jaar voor om het verbod op te nemen in de gemeentelijke regelgeving. Op die manier wordt het aanpakken van overtreders makkelijker. Het huidige verbod is vastgelegd in de Wet natuurbescherming. 

,,Een bonnetje schrijven is veel praktischer dan dat je via de Wet natuurbescherming gaat handhaven. Dan moet je iemand als verdachte aanwijzen, om diegene vervolgens te verhoren. Een bon schrijven is wat dat betreft veel praktischer’', legde Peter Kranenburg van de Apeldoornse ChristenUnie begin juli uit. Het voorstel werd ook door de andere partijen in de raad gedragen.  

Donderdag bespreekt de gemeenteraad het voorstel om de APV aan te passen. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien
    PREMIUM
    VIDEO

    Apeldoorn­se tienkamper Eelco Sintnico­laas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien

    De Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas (33) vertoeft tijdens de coronacrisis in Zweden, vlakbij Stockholm. Daar woont hij samen met zijn vriendin, de Zweedse atlete Elin Westerlund, en bereidde hij zich de laatste maanden voor op wedstrijden en uiteindelijk hopelijk voor plaatsing voor de uitgestelde Olympische Spelen. ,,Het vuur brandt nog, ik wil graag wat laten zien.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn