Volledig scherm
Judith Wermenbol-Fanto publiceert komend voorjaar een bijzondere Joods-historische roman. © Medea Huisman

Bijzondere familiegeschiedenis en staatssecretaris komen voorbij in Vredesweek Apeldoorn

De Apeldoornse schrijfster Judith Wermenbol-Fanto en staatssecretaris Paul Blokhuis zijn twee van de gasten tijdens de Vredesweek in deze stad, die zaterdag van start gaat. 

Wermenbol-Fanto vertelt over haar nieuwe roman Viktor, waaraan ze vijf jaar heeft gewerkt. Viktor is een Weens-Joodse familiegeschiedenis met een aantal verhaallijnen. Een prominente plek is ingeruimd voor Viktor Rosenbaum, het zwarte schaap van de familie. Hij ontvlucht in 1938 Wenen, na de inname door de nazi’s, en overleeft in België de Tweede Wereldoorlog. Later komen de gezinsleden in Nederland terecht. 
De roman kent duidelijk autobiografische elementen. Wermenbol-Fanto vertelt zondag in ACEC meer over dat boek, en de achtergronden ervan. Ze leest voor uit eigen werk en zal door Martijn van Duivenboden geinterviewd worden. De bijeenkomst in ACEC (Roggestraat) begint om 15.30 uur.

Bevrijding

Paul Blokhuis gaat dinsdag om 20 uur achter het spreekgestoelte staan in het gebouw van het Apostolisch Genootschap (Rademakersdonk 801). Als staatssecretaris is de Apeldoorner landelijk verantwoordelijk voor de bevrijdingsactiviteiten rond 75 jaar vrijheid. In het programma van de Vredesweek zijn verder onder meer een gezamenlijke maaltijd, zang en toneel opgenomen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn