Er is een streep gezet door het plan voor een zorgbuurtje op de Breustedt-locatie in Ugchelen, waar nu gras welig tiert. Pal naast woonzorgcentrum Sprengenhof (rechtsonder) was dit een droombestemming, treurt de dorpsraad. Aan de overkant van de Ugchelseweg ligt het braakliggende Texoclean-terrein.
Volledig scherm
PREMIUM
Er is een streep gezet door het plan voor een zorgbuurtje op de Breustedt-locatie in Ugchelen, waar nu gras welig tiert. Pal naast woonzorgcentrum Sprengenhof (rechtsonder) was dit een droombestemming, treurt de dorpsraad. Aan de overkant van de Ugchelseweg ligt het braakliggende Texoclean-terrein. © Maarten Sprangh

Bittere pil voor Ugchelen: gemeente zet streep door ‘unieke zorgbuurt’

Tot enorme teleurstelling van de dorpsraad heeft de gemeente Apeldoorn een streep gezet door het plan voor een zorgbuurt in Ugchelen. Twee braakliggende terreinen vlak bij het dorpshart zouden een prachtige invulling krijgen voor ouderen, hoopte de dorpsraad, maar na het afblazen van een daarvan zijn er enkel frustraties. Van het project waar nog wél volop aan wordt gewerkt, vreest de dorpsraad dat het te groot en hoog wordt.

1 reactie

  • G.J. Algra

    2 maanden geleden
    Slechte zaak Gemeente. Kunnen we eindelijk 2 belangrijke zaken oplossen dan is het blijkbaar te duur. Door de bouw van deze woningen zouden juist echtparen bij elkaar kunnen blijven in plaats van 1 naar een verpleeghuis en de ander alleen in zijn/haar huidige woning. Door de bouw zouden juist ook 7 woningen vrij komen omdat het echtpaar samen kan verhuizen. Dus een win win situatie. Zeker in deze tijd van woningnood. De Gemeente verspilt liever geld aan een veel te duur marktplein.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn