Schokkende beelden uit slachthuis Gosschalk in Epe
Volledig scherm
PREMIUM
Schokkende beelden uit slachthuis Gosschalk in Epe © Videostill

Blijdschap alom vanwege sluiting omstreden slachterij Epe: ‘Signaal aan hele sector’

VideoSlachthuis Gosschalk in Epe moet per direct de deuren sluiten. Dat heeft toezichthouder NVWA besloten. Ook start het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek naar misstanden bij de Veluwse slachterij.

15 reacties

 • J Willemsen

  3 maanden geleden
  Straf de beulen hard af, raak ze in de portemonnee. Faillissement is het beste en afbreken dit kz
 • Reinder Bosch

  3 maanden geleden
  Geeft NVWA , BONI, McDonalds, JUMBO, AH nu mij een garantie dat al het vlees dat ik koop bij deze winkels is verkregen van diervriendelijke slachterijen ? Nee natuurlijk niet. Hypocrisie ten top. En publiek: slaap zacht. Definitieve sluiting van Gosschalk los het probleem niet op. Een boete, en bij herhaling steeds grotere boetes, zeker wel. En schorsing van betrokken personeel. Het lijkt vreemd, maar dit is het niet. Bij Gosschalk werken veel mensen die wel op gepaste wijze met dieren omgaan.
 • T Bruins

  4 maanden geleden
  Ik vind het echt stuitend en verbijsterend welke reacties hier worden geschreven. Dierenmishandeling wordt dus nog steeds niet serieus genomen. Er schrijft hier zelfs iemand die zegt dat de gruwelijke beelden in scene zijn gezet. Ongelooflijk.
 • jos zoet

  4 maanden geleden
  Het blijft een trieste zaak dat dieren-aktiegroepen dit in de openbaarheid hebben moeten brengen. Schouten trekt nu wel een (gedwongen) grote broek aan door deze sluiting, maar het eigenlijke probleem ligt bij haar zelf n.l wegens een groot gebrek aan handhaving.
 • Yvonne Veld

  4 maanden geleden
  C.Vinke: Blijf lekker je oogkleppen ophouden, leef voort in je eigen sprookjeswereld (land van de fabeltjeskrant) waarin de menselijke wreedheden t.a.v. de dieren in de bio-industrie niet bestaat. Zolang mensen niet geloven dat dit realiteit is zal het blijven bestaan.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn