Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Blijft Apeldoorn bij eigen vuurwerkverbod nu er voor heel het land strengere regels komen?

Houdt Apeldoorn vast aan een volledig vuurwerkverbod bij de komende jaarwisseling? Nu landelijk ook stemmen opgaan voor strengere regels rond het afsteken van vuurwerk door consumenten, is het de vraag of Apeldoorn alsnog aansluit bij landelijke vuurwerkregels. Of gaan die niet ver genoeg en blijft Apeldoorn bij een allesomvattend verbod?

Een politieke meerderheid in Apeldoorn besloot vorig jaar dat het zo snel mogelijk verboden moet worden voor consumenten om zelf vuurwerk af te steken. In plaats daarvan zouden er enkele vuurwerkshows moeten komen. De maatregel zou al bij de komende jaarwisseling (2020/2021) moeten ingaan. Momenteel wordt uitgezocht wat er komt kijken bij zo’n volledig verbod.
Apeldoorn liep hiermee duidelijk voorop in Nederland, maar sinds de laatste oud-en-nieuwviering woedt landelijk de vuurwerkdiscussie. Dinsdag werd duidelijk dat ook CDA en VVD een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen zullen steunen. Dat levert een grote meerderheid in de Tweede Kamer op. Siervuurwerk afsteken blijft dan wel mogelijk.

  1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
    PREMIUM
    VIDEO

    Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

    Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn