Binnenkort worden de beuken aan de Stallenlaan op het voorterrein van Paleis Het Loo gekapt. Dit tot grote onvrede van omwonende Gert Schouten die samen met buurtbewoners strijdt tegen de kap.
Volledig scherm
PREMIUM
Binnenkort worden de beuken aan de Stallenlaan op het voorterrein van Paleis Het Loo gekapt. Dit tot grote onvrede van omwonende Gert Schouten die samen met buurtbewoners strijdt tegen de kap. © Maarten Sprangh

Bomenkap Paleis Het Loo begint nog deze maand; omwonenden stappen naar de rechter

Nog deze maand wil Paleis het Loo beginnen met de massale bomenkap op het voorterrein. De provincie Gelderland heeft hiervoor definitief een vergunning verleend. Omwonenden die al maanden fel tegen de kap strijden, laten het er niet bij zitten. Ze stappen naar de rechter.

 1. Zó snel foto delen van overleden Sylvia (45) blijkt zeer ongebruikelijk: ‘Zou de politie vaker moeten doen’
  PREMIUM
  8

  Zó snel foto delen van overleden Sylvia (45) blijkt zeer ongebruike­lijk: ‘Zou de politie vaker moeten doen’

  Het is een unicum in Nederland. De politie gaf vrijdag amper een dag na haar vondst een foto vrij van een dode vrouw in Apeldoorn, om haar identiteit te achterhalen. Met succes. Zeer ongebruikelijk dat dit zo snel gebeurt, stellen deskundigen. ,,Maar de politie zou dit veel vaker moeten doen. Hoe eerder je weet wie het slachtoffer is, hoe sneller je informatie achterhaalt’’, zegt rechtspsycholoog Robert Horselenberg.
  Apeldoorn