Volledig scherm
Werkzaamheden parkeergarage Anklaar, foto uit archief. © Kevin Hagens

Bouw winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn mag verder van rechter

Projectontwikkelaar BPD kan doorgaan met de bouw van het nieuwe winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn. Vandaag wees de voorzieningenrechter van de Raad van State de eis af van Winkeliersvereniging Anklaar om de bouw stil te leggen.

De winkeliers voor wie het nieuwe winkelcentrum bestemd is, zeggen dat de ondergrondse parkeergarage te klein is. Daarover zijn al verschillende rechtszaken gevoerd tegen de gemeente Apeldoorn, die BPD de omgevingsvergunning heeft verleend. De rechtbank Gelderland gaf de Winkeliersvereniging op 20 oktober gelijk. Vorige week vroeg de club in hoger beroep aan de Raad van State om een bouwstop. De winkeliers zijn bang dat de parkeergarage niet meer wordt uitgebreid als het winkelcentrum eenmaal gereed is. BPD gaat in januari beginnen met de bovenbouw op de parkeerkelder die intussen klaar is.

De voorzieningenrechter is er niet van overtuigd dat uitbreiding van de parkeergarage in de toekomst onmogelijk is. Volgens BPD en de gemeente Apeldoorn is dat technisch mogelijk. De voorzieningenrechter vraagt zich ook af of een eventueel tekort aan parkeerplaatsen niet op een andere manier kan worden opgelost. De gemeente onderzoekt momenteel of op maaiveldniveau parkeerplaatsen aangelegd kunnen worden. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn