Door toedoen van Berry van M. zagen meer dan honderd mensen geld verdampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Door toedoen van Berry van M. zagen meer dan honderd mensen geld verdampen. © Rob Engelaar

Bouwen van luchtkas­teel komt bitcoinboef Berry van M. (37) uit Apeldoorn duur te staan

,,Ik hoop dat hij en zijn vrouwtje een flinke straf krijgen’’, sprak één van de ruim honderd gedupeerden vijf weken terug tijdens de rechtszaak. Vandaag werd bekend dat het plegen van bitcoinfraude Berry van M. (37) uit Apeldoorn letterlijk én figuurlijk duur komt te staan.

3 reacties

 • B Zieleman

  3 maanden geleden
  Die vent moet toch alles tot op de laatste cent terugbetalen! Zijn vrouw betaalt die 18.000 euro maar terug. Dwangarbeid totdat de laatste cent terug is betaald. Die criminelen komen er elke keer weer makkelijk van af. "Twee ton". Ja, plus de rest!!! Alles! Minimaal 😡!
 • H. Hudepohl

  3 maanden geleden
  Dit soort criminelen, dat bewust liegt, bedreigt en oplicht, moet vooral financieel heel zwaar gestraft worden. Het geld is verbrast of in Verweggistan 'gestald'! Het voor de slachtoffers een lijdensweg is om iets van het geld terug te krijgen. De Staat dient de slachtoffers schadeloos te stellen en moet het op de daders terugvorderen. Alle bezittingen in beslag nemen, tot in lengte van jaren blijven beslag leggen en niet in aanmerking laten komen voor enige uitkering van de Staat.
 • Jan Visser

  3 maanden geleden
  Stadsbank, 3 jaar lang 50 euro per maand aflossen en hop weer verder. Of werkt het in dit geval niet zo? Ik ken toevallig iemand waarbij op deze manier 80K is weggescholden.
 1. Is Berry van M. uit Apeldoorn een motorcrossende bitcoinboef?
  PREMIUM

  Is Berry van M. uit Apeldoorn een motorcros­sen­de bitcoin­boef?

  Hij claimde in Lelystad de eerste Nederlandse bitcoinfabriek voor particulieren te hebben, maar werd vorige week opgepakt door de fiscale opsporingsdienst FIOD vanwege verdenking van fraude, witwassen en valsheid in geschrifte. Hij zou investeerders voor zeker 2 miljoen euro hebben getild en het geld aan motoren en dure vakanties hebben verbrast. Wie is de 33-jarige Berry van M.? Een brutale Twentse motorgek met een grote mond en strafblad, zo blijkt. ,,Een rasoplichter’’, stelt jeugdvriend én gedupeerde Colin Bolier onomwonden.