De Zutphense nieuwbouwwijk Noorderhaven is een van de laatste toevoegingen aan de stad.
Volledig scherm
PREMIUM
De Zutphense nieuwbouwwijk Noorderhaven is een van de laatste toevoegingen aan de stad. © Patrick van Gemert / archief

Bouwen Zutphen en Deventer te veel, en Voorst te weinig? ‘Steden liggen ver weg van het meeste werk’

KAARTBouwen, bouwen, bouwen. Gemeenten buitelen over elkaar heen met grootse plannen om de woningcrisis tegen te gaan. Maar wordt er straks niet te veel gebouwd of op de verkeerde plek? Onderzoek van Bureau Atlas Research werpt een ander licht op de problematiek. ,,Niet iedereen kan in een villa in hartje Amsterdam wonen met veel groen om zich heen.’’

13 reacties

 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Pim Willemsen, oudere mensen moeten actief blijven. Je moet ze niet alles uit handen nemen. Traplopen is goed voor de beenspieren.
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  @Eggerding, traplopen vind ik tijdsverspilling, vandaar mijn voorkeur naar gelijkvloers. Wat mooi dat uw moeder zelf de tuin doet, wij hebben daar een hovenier voor.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Pim Willemsen, mijn huis is al goed geïsoleerd.Waarom moet alles gelijkvloers. Mijn moeder is 95 en woont nog zelfstandig in een groot huis. Kan ook nog goed traplopen. Doet zelf de tuin nog.
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  @D.Venig, in Emmen worden Knarrenhofwoningen gebouwd, Energielabel A++.380.000 En geen servicekosten. @Eggerding, dan blijft u toch in uw grote huis? Ik zou het geen bezwaar vinden om meer te gaan betalen, als ik van energielabel C naar A++ kan gaan. Alles gelijkvloers, geen traplift etc. Heerlijk.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ D Venig, ik kan het makkelijk betalen Daar gaat het niet om. Het gaat erom dat ouderen niet gek zijn. Meer betalen voor een kleiner huis doet toch niemand.

Apeldoorn