Bouwlift brengt eerste dakbezoekers de hoogte in op Paleis Het Loo

Hij werkt! Mensen die een bezoek brengen aan de stallen en de tuinen van Paleis Het Loo, kunnen vanaf nu ook het dak op. Met een tijdelijke lift aan de buitenkant van het paleis worden bezoekers in een halve minuut naar het ruim twintig meter hoge dak gebracht. Vanaf daar zijn zowel de tuinen, als de archeologische opgravingen op het voorterrein van het Het Loo goed te zien. 

Samen met tien prijswinnaars en hun introducés proostte directeur Michel van Maarseveen vrijdagmiddag met een glaasje Moët op de opening van  het nieuwe seizoen; de lift, het dak en de tuinen. Die zijn de komende maanden geopend voor bezoekers.

Voor Van Maarseveen is het een bijzonder moment. ,,De afgelopen drie maanden hadden we een leeg parkeerterrein, geen bezoekers om te ontvangen. Dat is voor een museum heel tegennatuurlijk. Dus we zijn ontzettend blij dat we nu weer open zijn en bezoekers kunnen ontvangen.’’

Feest

Dia (84) en Ton (86) van Dijk zijn twee van de eerste dakbezoekers. Ze kregen het middagje uit van hun schoondochter. ,,Vanwege ons zestig jarig huwelijk dat we deze week hebben gevierd. De burgemeester is al bij ons langs geweest en nu staan we hier’’, vertelt Dia. Het glaasje champagne en de taart maken het af voor het Apeldoornse echtpaar.

Het dak is normaal gesproken alleen tijdens de zogenoemde ‘dakdagen’ in de zomerperiode open, maar om bezoekers ook iets van de verbouwing te laten zien, blijft de lift aan de buitenzijde van het paleis de hele zomer staan. De tuinen, stallen en het dak van Het Loo zijn tot en met 30 september te bezoeken. In 2021 gaat Paleis Het Loo na de verbouwing en renovatie weer open. 

Volledig scherm
Apeldoorn - Proosten op het dak van Paleis het Loo. Foto Rob Voss - www.robvoss..nl © Rob Voss

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn