Volledig scherm
Gerda Groothedde betalde 1141,50 euro voor een nieuw slot en voelt zich opgelicht. © Kevin Hagens

Boze Gerda voelt zich opgelicht met slot van dik duizend euro

APELDOORN - Ze had liever gespaard voor een reis naar Canada, maar Gerda Groothedde (70) betaalde 1141,50 euro voor een nieuw slot in haar deur. Dat bleek uiteindelijk ook nog verkeerd gemonteerd.

Groothedde baalt. Zelf verwacht ze niet dat ze het geld ooit nog terug krijgt, maar ze wil andere mensen waarschuwen.

Na een slapeloze nacht door een kapot slot, besluit Groothedde een slotenmaker te bellen. ,,Via internet kwam ik een slotenmaker tegen uit Apeldoorn, dacht ik. Maar het duurde uiteindelijk anderhalf uur voordat hij er was.''

Wanneer de slotenmaker na anderhalf uur klaar is stelt hij aan tafel bij Groothedde de nota op. Ze moet in totaal 1141 euro betalen. Groothedde: ,,Ik weet ook wel dat ik van te voren een prijsafspraak had moeten maken. Maar ik was bang. Hij kwam dicht bij me staan dus toen heb ik maar betaald. Ik ben een vrouw alleen, ik durfde niet anders.''

Nadat de man weg is, probeert Groothedde het slot uit. ,, Maar dat werkte niet goed, ik kreeg het nauwelijks op slot.'' Ze belt een Apeldoorns timmerbedrijf en hoort dat het gemonteerde slot voor een paar tientjes te koop is. En op internet wordt het slot aangeboden tussen de vijftien en dertig euro.

De betreffende slotenmaker uit Utrecht zegt nooit een email of aangetekende brief te hebben ontvangen en geeft geen uitleg over de gerekende prijzen. Wel vraagt hij Groothedde nogmaals contact op te nemen om de klacht op te lossen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn