Boze klant steekt in Beekbergen taxichauffeur neer nadat hij zijn rit niet kan betalen

video & updateDe politie is een zoektocht begonnen naar een man die zondagmorgen in Beekbergen een 38-jarige taxichauffeur heeft neergestoken. Die is met verwondingen aan zijn schouder overgebracht naar het ziekenhuis in Apeldoorn, maar verkeerde niet in kritieke toestand.

De steekpartij vond plaats even voor zeven uur plaats in de buurt van de kruising van de Dorpsstraat en de J. van Schaffelaarweg. Volgens de politie moest de taxichauffeur van het Apeldoornse bedrijf Taxi Het Loo de verdachte van Apeldoorn naar Arnhem brengen. 

Pinnen

Omdat het regel is om bij lange ritten vooraf te betalen, in dit geval ongeveer 60 euro,  en de man onvoldoende geld bij zich had, wilde hij pinnen bij een pinautomaat in Beekbergen. De transactie mislukte, waarop de taxichauffeur hem meedeelde dat de rit naar Arnhem zonder betaling niet door ging. 

Volgens de eigenaar van het Apeldoornse bedrijf Taxi Het Loo werd de klant erg boos, pakte een mes en stak daarmee de chauffeur enkele keren in zijn schouder. Hij nam daarop de benen en is nog steeds voortvluchtig. De politie heeft nog geen signalement kunnen verstrekken. Na de steekpartij slaagde de taxichauffeur er zelf nog in om het alarmnummer 112 te bellen, waarna hij hulp kreeg van een voorbijgangster tot de ambulance arriveerde. In verband met het onderzoek werd de kruising in Beekbergen enige tijd afgezet.

De kruising in Beekbergen werd afgezet voor onderzoek
Volledig scherm
De kruising in Beekbergen werd afgezet voor onderzoek © Pim Velthuizen

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn