Gerda Kok maakt zich net als de andere bewoners van het appartementencomplex Mandala grote zorgen over het verdwijnen van de basisontmoetingsplek. ,,Straks zit ik te verpieteren in mijn appartement".
Volledig scherm
PREMIUM
Gerda Kok maakt zich net als de andere bewoners van het appartementencomplex Mandala grote zorgen over het verdwijnen van de basisontmoetingsplek. ,,Straks zit ik te verpieteren in mijn appartement". © Maarten SpranghBewoners Mandala geschokt over sluiting ontmoetingscentrum: ’Toen ik dit hoorde, moest ik huilen’

Dagelijks drinkt ze beneden in de grote ontmoetingsruimte van Mandala een kopje koffie. Steevast om klokslag tien uur zit ze er. Gezellig met medebewoners een babbeltje maken. Maar dat dreigt nu te verdwijnen, nu de gemeente Apeldoorn de subsidie zo goed als zeker intrekt. Gerda Kok (78) is ten einde raad. ,,Toen ik dat hoorde, moest ik huilen”.

Voor Gerda Kok is de ontmoetingsplek haar dagelijkse uitje, vertelt ze op deze woensdagochtend, als de ontmoetingsruimte zo goed als vol zit. Net als zij vinden veel appartement bewoners het fijn om even tussen de vier muren van hun bovenliggende appartement weg te zijn. Hoe leuk is het om met andere bewoners koffie te drinken en een gesprekje te voeren. En soms een spelletje te doen of aan andere activiteiten deel te nemen. Of eens in de zoveel te kunnen genieten van live-muziek.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn