In Aquacentrum Malkander krijgen gevluchte kinderen vanaf volgende maand zwemles.
Volledig scherm
PREMIUM
In Aquacentrum Malkander krijgen gevluchte kinderen vanaf volgende maand zwemles. © Cees Baars Apeldoorn


Kans dat óók in Apeldoorn een vluchteling verdrinkt wordt een stuk kleiner

‘Vluchteling Adonay (11) verdrinkt in zwembad’. Om dergelijke krantenkoppen te voorkomen, krijgen kinderen die in het tijdelijke asielzoekerscentrum in Apeldoorn verblijven vanaf komende maand zwemles.

,,Geregeld hoor je natuurlijk van die nare verhalen. Daarom vinden wij het heel belangrijk dat kinderen op alle azc’s zwemles krijgen”, zegt Edward Ernst van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers. ,,Hun ouders kunnen het alleen niet betalen.”

 1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
  VIDEO

  Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

  De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.
 2. Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

  Mannen in de coronazorg kunnen in digitaal café hun hart luchten

  Ben je een man en werk je in de coronazorg? Dan krijg je het net als al je zorgcollega's momenteel flink voor de kiezen. En juist mannen, weet Jaap Herforth (52) uit Apeldoorn, durven hun emoties en hun onzekerheden in bijzijn van vrouwen minder goed te tonen. ,,Ik kan me voorstellen dat het óók voor mannen in deze tijd soms wat teveel wordt. Het is fijn als ze hun hart kunnen luchten. Daarom begin ik met een digitaal café voor mannen in de coronazorg".

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn