Horecaondernemer Bram Lesterhuis uit Apeldoorn
Volledig scherm
PREMIUM
Horecaondernemer Bram Lesterhuis uit Apeldoorn © Rob Voss

Bram heropent café in Apeldoorn en krijgt woedende reacties: ‘Echt bizar, waar gaat dit over?’

‘Hopelijk ga je failliet’, kreeg horecaondernemer Bram Lesterhuis via Facebook naar zijn hoofd geslingerd toen hij aankondigde Café de Zaak in Apeldoorn dit weekend weer te openen voor mensen met een vaccinatiebewijs of toegangstest. Lesterhuis wil na anderhalf jaar stilzitten weer aan de slag, maar de felle reacties raken hem. En hij is niet de enige.

17 reacties

 • Jan Heikamp

  1 jaar geleden
  ben het roerend eens met E. Goedhart, het is ook pure waanzin om je te moeten verantwoorden terwijl je gezond bent en alleen maar omdat ze je 24upd willen controleren.Zolang deze onzin met dat testen en app blijft zie je mij ook niet in tenten waar ze je staan op te wachten met scanapperatuur. ik drink thuis mijn slokkie wel, scheelt nog hoop euries ook
 • Rudi Duvivier

  1 jaar geleden
  Ik zie een kroeg/bar/restaurant een beetje als mijn eigen huis. Ik bepaal wie er binnenkomt en aan welke regels ze zich moeten houden. ( b.v. niet roken in mijn huis). Een kroeg eigenaar kan binnen de wettelijke regels ook bepalen wie er binnenkomt en aan welke regels ze zich moeten houden, zoals in deze tijd een vaccinatiebewijs kunnen tonen. Als je dat niet wil zijn er vast nog wel genoeg andere plaatsen waar je terecht kunt.
 • Goossen

  1 jaar geleden
  Die antivaxxers weten al een tijdje niks anders dan af te geven op ons die wél prikken hebben gehaald, alleen maar omdat zij vanwege hun redeloze angst nu in de kou moeten blijven staan. IK ga wél langs en een goeie die me tegenhoudt!
 • Peter Ellenbroek

  1 jaar geleden
  E Goedhart verspreidt zelf allerlei misinformatie. AstraZeneca en Janssen vaccins zijn helemaal geen mRNA vaccins, maar adenovirus gebaseerde 'klassieke' vaccins. Pfizer, Moderna en Sputnik zijn wel mRNA vaccins. Ze zijn ook niet experimenteel, maar bestaan al 10+ jaar. Democratie betekent ook niet keuzevrijheid. Democratie geeft het recht aan een vooraf bepaalde groep (in ons geval 18 jarigen en ouder) om te stemmen op volksvertegenwoordigers en om jezelf verkiesbaar te stellen. P. Ellenbroek
 • Lex Abrahams

  1 jaar geleden
  Hoi Bram, laat deze misplaatste reacties voor wat ze zijn. Ben het helemaal met jouw opstelling eens. Daar bij komt dat jij natuurlijk baas bent en blijft in je eigen huis, café. Laat die zeurpieten maar lekker thuis blijven, schoppen waarschijnlijk toch alleen maar rotzooi.
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”