Brand bij Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, historische wagons verwoest: ‘Triest, dit’

MET VIDEODe brandweer moest vanmorgen rond negen uur uitrukken voor een melding bij De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM). Daar stonden twee historische, houten treinwagons in brand. De brandweer kon niet voorkomen dat de wagons volledig uitbrandden.

17 reacties

 • Laurence van Leeuwen

  2 maanden geleden
  Ik hoop dat de daders gevonden worden en dat ze de schade (laten) herstellen.Desnoods met eigen handen als taakstraf. Zo niet, dan hoop ik dat Karma haar werk alsnog doet. Vind het schandalig dat dit heeft kunnen gebeuren!!!
 • Dirk Brinkman

  2 maanden geleden
  Misscjien dat er ooit iemand kan uitleggen waarom Maar dat de dader(s) gepakt moeten worden dat staat vast , als straf ook meewerken aan restauratie van de rijtuigen , wel zonder machine hulp.
 • Carolina Schriever

  2 maanden geleden
  Beste vsm ers, heel veel sterkte gewenst en hopelijk kunnen de wagons toch nog hersteld worden. En zullen de daders gepakt en bestraft worden. Dat zulk tuig rond mag lopen! Jullie niet opgeven of de moed laten zakken. Jullie kunnen echt veel en restaureren super goed. Misschien een crowdfunding? Sterkte allemaal. Mvg Carolina
 • B Zieleman

  2 maanden geleden
  Is er nou niks meer veilig?! Zo zonde dit weer...en ook altijd dat gekladder (grafitty) op treinen, langs de snelwegen, viaducten, bah 😡! Ik hoop dat de daders gepakt worden, die wagons vliegen niet zomaar in de brand, zeker nu niet met het koude en natte weer! Laat ze meehelpen en alles betalen met het weer opbouwen, dan zien ze de waarde er van in. En blijf toch met jullie tengels van andermans spullen af 😠!!!!!!
 • Joop van den Einde

  2 maanden geleden
  Zou dit een actie van milieu activisten kunnen zijn, die het rijden op kolen & stoom misschien ookal milieubedreigend zien ?? Er zijn zoveel militante mafkezen !!