Volledig scherm
Brand in bedrijfspand Apeldoorn. © Pim Velthuizen

Brand in Apeldoornse loods begon in een van de opgeslagen fietsenaccu's

De brand die vrijdagavond woedde in een opslagloods met fietsenaccu's aan de Gladsaxe in Apeldoorn, is ontstaan in één van de opgeslagen accu's. Dat heeft het team brandonderzoek kunnen vaststellen, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland (VNOG).

,,Er zijn geen externe oorzaken gevonden, er is sprake geweest van zelfontbranding in één van de accu's’’, zegt René van der Neut van de VNOG. ,,Het bedrijf werkt met verschillende opslagbunkers, waardoor de brand beperkt is gebleven tot alleen de bunker waar de brand in is ontstaan.’’ Bij de brand kwam veel rook vrij, zo'n tweehonderd accu's gingen verloren. 

Eerder dit jaar gingen er duizenden accu's in vlammen op bij een grote brand in een loods van Stella Fietsen in Nunspeet. Volgens de VNOG was de situatie in Apeldoorn niet te vergelijken met dat incident. Van der Neut: ,,De oorzaak van die brand is nooit achterhaald, omdat het pand volledig uit elkaar getrokken werd vanwege de bluswerkzaamheden. Dat is nu in Apeldoorn anders, omdat de brand beperkt bleef tot één van de bunkers. De informatie van deze brand kan weer gebruikt worden in onderzoek dat het Instituut Fysieke Veiligheid van de brandweer landelijk doet naar het bestrijden van accubranden. Dat is iets wat steeds vaker voorkomt, we onderzoeken hoe we dat soort branden het beste kunnen bestrijden.’’

  1. Videobeelden van beschieting City Club in Apeldoorn geven details daders
    video

    Videobeel­den van beschie­ting City Club in Apeldoorn geven details daders

    De mannen die de City Club nachtclub op het Caterplein in Apeldoorn in de nacht van 7 november 2018 rond 3 uur hebben beschoten waren klein van stuk. Zo'n 1.70 m. schat de politie aan de hand van camerabeelden, die vanavond zijn vrijgegeven via het tv-programma Opsporing Verzocht. Een van hen, de schutter, trekt bovendien met zijn been en schoot met een pauze herhaaldelijk op de nachtclub, ondanks dat nabij gelegen horecazaken ook op dat moment geopend waren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn