Brand legt verslavingskliniek Leger des Heils in Ugchelen in as

videoEen gebouw op het terrein van Leger des Heils in Ugchelen is vannacht verwoest door een brand. In het gebouw zat een verslavingskliniek. Een persoon is aangehouden. Niemand raakte gewond.

Iets over twee kwam de eerste melding van de brand binnen bij de Veiligheidsregio. Het rietendak van de verslavingskliniek stond in lichterlaaie. Extra waterwagens werden ingezet, ook omdat het pand van Leger des Heils middenin het bos ligt. Waardoor de brand ontstond, is nog niet bekend. Het pand kan als verloren worden beschouwd. Dat is op onderstaande foto goed te zien. 

Volledig scherm
© Pim Velthuizen

Volgens omstanders waren cliënten van de verslavingskliniek opstandig en hinderden de hulpdiensten vannacht. Met meerdere eenheden was de politie ter plaatse. De politie hield een persoon aan, onbekend is waarom. De politie benadrukte dat hij niet werd aangehouden voor brandstichting. 

De verslavingskliniek werd gebruikt als kantoor- en recreatieruimte. Er sliepen geen cliënten in het pand tijdens het uitbreken van de brand. Zij slapen in een apart gebouw. 

Volledig scherm
In het pand zat een verslavingskliniek van Leger des Heils. © Roland Heitink
  1. Mengeling van emoties rond herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch
    PREMIUM

    Mengeling van emoties rond herinne­rings­cen­trum Apeldoorn­sche Bosch

    In het huis waar Yvonne Elzas als kind logeerde, komt een permanent herinneringscentrum over het oorlogsdrama van het Apeldoornsche Bosch. Haar grootouders woonden hier omdat haar opa directeur was van internaat Paedagogium Achisomog. Goed dat het herinneringscentrum er komt, zegt Elzas, al vindt ze het zelf steeds moeilijker om oorlogsverhalen te horen. ,,Ik kan bijna geen documentaire zien, maar nog steeds voel ik me hier ontzettend thuis.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn