Tijdens de jaarwisseling sneuvelde een bushokje aan de Gildenlaan in Apeldoorn. Dat zou zijn opgeblazen met zwaar vuurwerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de jaarwisseling sneuvelde een bushokje aan de Gildenlaan in Apeldoorn. Dat zou zijn opgeblazen met zwaar vuurwerk. © Luciano De Graaf

Brandjes, vernielingen en incidenten: meer dan tienduizend euro schade bij jaarwisseling in Apeldoorn

Tijdens de afgelopen jaarwisseling in Apeldoorn is voor meer dan tienduizend euro aan schade aangericht. Het geschatte bedrag van ruim 13.000 euro, dat nog kan oplopen, ligt voorlopig fors lager dan vorig jaar. De gemeente noemt de vernielingen en gestichte branden desondanks ‘onacceptabel’ en wil daders laten opdraaien voor de financiële strop.

4 reacties

 • Dick Meerdink

  2 maanden geleden
  € 13.000.-- schade is € 13.000.-- teveel, maar wat zeuren ze nu bij B&W wel een loopbrug van € 60.000.-- over het kanaal bouwen anders moeten de studenten 300 meter teveel lopen en een nieuwe overbodige brandweer kazerne bouwen, dat kan allemaal met een glimlach.
 • R Vries

  2 maanden geleden
  We zijn nu een maand verder en ze komen met niet meet dan een schatting van € 13.000? Wat hebben ze dan verder de hele maand gedaan?
 • E. Lentekind- De Jong

  2 maanden geleden
  Gauw een eind maken aan de rare tradities bij oud en nieuw.
 • Ed Noorman

  2 maanden geleden
  Pluk de daders, die hopelijk gevonden worden door beelden en getuigen maar financieel kaal. Dan hebben ze in het nieuwe jaar nog wat na te genieten!
 1. Apeldoorner Levie Hes strijdt voor de oorlog al tegen antisemitisme: door toeval ontsnapt aan Auschwitz
  PREMIUM

  Apeldoor­ner Levie Hes strijdt voor de oorlog al tegen antisemi­tis­me: door toeval ontsnapt aan Auschwitz

  ‘Wanneer Joden bekende figuren zijn, dan komt dat niet omdat zij Jood zijn, maar omdat zij tot de pientersten behoren.’ Zo maakt Apeldoorner Bension Levie Hes in 1920 al korte metten met antisemitisme tijdens een debat. Dertien jaar later neemt hij onder protest ontslag als hij er weer mee te maken krijgt. Zijn bijzondere levensverhaal staat in een nieuw deel van de boekenserie Joodse Huizen.
  Apeldoorn