Brandweer redt automobilist van verdrinking na ongeval op A50

videoDankzij snel ingrijpen van de brandweer is dinsdagavond voorkomen dat een bestuurder met zijn auto op de kop in een sloot naast de A50 terecht is gekomen zou verdrinken.

Volgens een getuige is de automobilist bij de afrit Apeldoorn-Noord naast de weg terecht gekomen doordat hij van achteren werd aangereden door een andere. De brandweer hield het hoofd van het slachtoffer boven het water, terwijl hij ingeklemd zat in zijn voertuig.

Door middel van een lier wist de brandweer de wagen te kantelen en daarmee op de kant te zetten. Hierna werd het slachtoffer losgeknipt uit het wrak.  De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto die de man van achter had aangereden kon normaal tot stilstand komen op de vluchtstrook. Hij zei dat hij geschrokken was van asociaal rijgedrag van een derde auto.

Volledig scherm
De auto is op z'n kop in de sloot terecht gekomen. © Pim Velthuizen
  1. Het succes van tributebands: swingen op het sentiment
    PREMIUM

    Het succes van tribute­bands: swingen op het sentiment

    Tributeband-galore! Ze zijn populairder dan ooit. Spelen in feesttenten, op festivals en tegenwoordig programmeren ook poppodia ze steeds vaker. Met namen als The Dutch Queen Tribute, Stones Sessions, Abba Rocks en The Bruceband is het repertoire voorspelbaar, maar muzikaal van niveau. Nostalgie verkoopt, weet ook programmeur Erik Delobel van het Zwolse poppodium Hedon. ,,Het werkt. Wie ben ik dan om het niet te programmeren?”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn