De auto van de oudere vrouw, die in de parkeergarage in het Wilhelminapark in Apeldoorn, tegen een muur tot stilstand kwam woensdagmiddag.
Volledig scherm
De auto van de oudere vrouw, die in de parkeergarage in het Wilhelminapark in Apeldoorn, tegen een muur tot stilstand kwam woensdagmiddag. © Luciano de Graaf

Brandweer trekt beknelde vrouw uit auto na botsing tegen muur in Apeldoornse parkeergarage

Een oudere vrouw is woensdagmiddag door de brandweer uit haar auto bevrijd en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Ze was, vermoedelijk omdat ze het gaspedaal in plaats van de rem intrapte, tegen een muur in de parkeergarage in het Wilhelminapark in Apeldoorn gereden.

De politie vermoedt dat de vrouw op leeftijd bij het verlaten van de parkeergarage de controle over de pedalen verloor, waardoor ze tegenover een muur, geen gas terugnam maar de snelheid juist opvoerde. De vrouw kwam hard in botsing met de muur in de garage.

Het ongeval gebeurde rond 15.15 uur. Twee ambulances, een brandweerauto en politie waren snel ter plaatse.De brandweer haalde de beknelde vrouw, met hulp van ambulancebroeders, uit haar flink beschadigde auto. Het voertuig zal door een bergingsbedrijf worden afgesleept.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn