Volledig scherm
Een breuk in de waterleiding in de Einsteinlaan in Apeldoorn. Zo'n 40 huishoudens zitten voorlopig zonder water. © Luciano de Graaf

Breuk in waterleiding Apeldoorn hindert watertoevoer, brandweer legt zand voor woning

Zo’n veertig woningen in en rondom de Einsteinlaan in Apeldoorn-Noord zitten voorlopig zonder water. Een breuk in de waterleiding zorgde in die straat voor flinke wateroverlast. Vitens heeft de hoofdleiding inmiddels afgesloten. 

Het water kwam uit de stoep omhoog, waarna op die plek een flink gat ontstond. Het leidingwater stroomde door de straat, de tuinen in en achter de huizen langs. Door zand voor de deur te leggen, voorkwam de brandweer dat een woning dicht bij het gat binnenshuis wateroverlast zou krijgen.

20.00 uur

Een monteur is inmiddels ter plaatste om de breuk te herstellen. Vitens verwacht dat de breuk om 20.00 uur weer verholpen is, en dat daarmee de waterdruk ook weer hersteld zal zijn. Advies is wel om de kraan daarna eerst even door te laten lopen. 

Volledig scherm
De brandweer legde zand voor een woning om te voorkomen dat het water naar binnen zou stromen. © Luciano de Graaf

Oorzaak

Naar de oorzaak van de breuk is het volgens  Vitens-woordvoerder Cornelis Vlot nog gissen. Op de locatie waren geen werkzaamheden bezig. ,,Het lijkt op een spontane breuk.” 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn