Onder druk van een rechtszaak wordt het viaduct aan de Hoog Buurloseweg deze maand toch niet afgesloten om sloop en nieuwbouw voor te bereiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder druk van een rechtszaak wordt het viaduct aan de Hoog Buurloseweg deze maand toch niet afgesloten om sloop en nieuwbouw voor te bereiden. © Archief, Kevin Hagens

‘Brokkelviaduct’ over A1 bij Apeldoorn blijft langer open door rechtszaak

De afsluiting van het ‘brokkelviaduct’ Hoog Burel over de A1 bij Apeldoorn wordt opnieuw uitgesteld. De weg over het viaduct zou per 1 september voor een half jaar dichtgaan om de sloop en nieuwbouw mogelijk te maken. Dorpsbewoners en een milieuorganisatie hebben daartegen een spoedzaak aangespannen bij de Rechtbank Gelderland.

6 reacties

 • Henk Ellens

  1 maand geleden
  Ze zouden ook de Van Goldsteinlaan die er al gedeeltelijk ligt verder kunnen uitbreiden met stelconplaten dan hebben ze een prima alternatief, is ook goedkoper dan een noodbrug.
 • kor Flokstra Kor

  1 maand geleden
  Inderdaad Sandra Kobussen. Een voorlopige noodbrug bouwen voor studenten die van de ene naar de andere kant van het kanaal moeten. Vlakbij de geplande school stoppen om de 10 minuten stadsbussen waar ze zo mee naar het station gebracht kunnen worden. En dan geen noodverbingding voor de bewoners van Radio Kootwijk enz. Echt te gek voor woorden. Wat bezield de gemeente Apeldoorn toch.?
 • Frank Appels

  1 maand geleden
  De Hoog Buurloseweg ligt net als de Pomphulweg ook in natura 2000 gebied, daar gelden andere regels?? Stop eerst met de 350.000 bezoekers voor pretpark Hoog Buurlo /Radio Kootwijk midden in de natuur .
 • R. Jansen

  1 maand geleden
  Gewoon wachten tot ie instort, hoop zonder slachtoffers, dan is de keus gemaakt.
 • sandra kobussen

  1 maand geleden
  Voor de studenten een noodbrug over het kanaal kan wel maar daar een noodbrug aan leggen kost te veel bahbah