Volledig scherm
© ANP Kippa

Bruidspaar gezocht: Orpheus biedt zich aan als trouwlocatie

Orpheus is vanaf maart een officiële trouwlocatie in de gemeente Apeldoorn. De schouwburg annex congrescentrum hoopt dat zeker in de stille zomermaanden stellen in het theater willen trouwen. Als wervingsactie geeft Orpheus de eerste bruiloft weg.

Het idee het gebouw hiervoor te gaan gebruiken is ontstaan binnen de organisatie zelf. Een logische stap, gezien de voorzieningen en kennis die Orpheus in huis heeft, meent woordvoerder Patricia van der Meulen. De schouwburg zelf is al een bijzonder pand, daarbij is het toegerust om allerlei groepen te ontvangen en te cateren. En om op uiteenlopende verzoeken in te spelen, aldus Van der Meulen. ,,We zijn het gewend om creatieve dingen te doen.’’ Of dat betekent dat wie in Orpheus wil trouwen, ook per se daar de catering af moet nemen, staat nog niet vast. ,,Bij congressen is het inderdaad wel gebruikelijk dat er een volledig arrangement is, maar voor bruiloften moeten we daar onze weg nog in vinden. We zouden speciale menu's kunnen samenstellen; dat gaan we nu verder uitwerken.’’

Bubbels en bruidstaart

In elk geval staat al vast wanneer de eerste huwelijksvoltrekking in Orpheus zal zijn. Op 12 maart 2020 is het Apeldoornse theater ‘jarig’; het bestaat dan 55 jaar. De organisatie stelt dan voor één bruidspaar de locatie gratis beschikbaar voor een huwelijksceremonie en schenkt ook de ‘bubbels’ en bruidstaart om mee te proosten.

Waar precies in het gebouw de voltrekking plaats heeft, mag het paar zelf aangeven. Stellen die in aanmerking willen komen, kunnen zich tot en met 15 september aanmelden. Daaruit kiest Orpheus via loting een winnaar. Op zaterdag 14 en zondag 15 september is er een open huis rond de nieuwe functie. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn