Buiten is het bijna 20 graden, maar bij Marit thuis in Apeldoorn lijkt het wel 5 december

VIDEOHet liefst ontvangen jarige kinderen natuurlijk zoveel mogelijk cadeautjes. Voor Marit uit Apeldoorn is het niet anders. Er is alleen één probleem: ze hebben het thuis niet breed. Toch is ze vanmorgen overladen met presentjes.     

Terwijl het buiten richting de twintig graden gaat, heerst er in een woning aan de Weberstraat in Apeldoorn-Zuid een sfeer die je eerder op 5 december verwacht. Zelf gelooft Marit allang niet meer in dat jaarlijks terugkerende sprookje. Ze mag vanaf vandaag tenslotte zeggen dat ze elf is. Maar van binnen voelt ze zich weer even een kleuter die vol smart op Sinterklaas zit te wachten.  

Moppentrommel

Op de houten vloer staat namelijk een enorme doos en de inhoud is helemaal voor haar. Na het sein dat ze 'm open mag maken, begint ze gretig te scheuren. Als ze de eerste stukken karton heeft losgerukt, ontwaart het feestvarken het eerste pakje. ,,Stoepkrijt”, jubelt ze. Vervolgens tovert ze onder meer slingers, potloden en een baal tekenpapier tevoorschijn. Van de moppentrommel van Donald Duck raakt ze zelfs helemaal door het dolle heen. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn