Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar werd een inval gedaan in het clubhuis van Satudarah in Apeldoorn. Motorclubs kunnen een vorm van ondermijnende criminaliteit zijn.

Burgemeester Berends vindt 264 kappers in Apeldoorn verdacht

Apeldoorn heeft wel heel veel kappers, zonne- en nagelstudio's en autohandelaren. 'Kluitjesvoetbal', noemt burgemeester John Berends dat. En dat is verdacht.

Tientallen situaties in Apeldoorn rieken volgens Berends naar activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen. Nader onderzoek moet uitwijzen of er sprake is van ondermijnende criminaliteit. Volgens burgemeester Berends gaat het om ongeveer tachtig situaties in Apeldoorn. 

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn