Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Burgemeester Berends wil aso's in de wijk met dwangsom tot stoppen manen

Geluidsoverlast, een tuin vol stinkende vuilniszakken, agressie of overlast door dronken Airbnb-gasten: burgemeester John Berends wil overlastgevers in woonwijken voortaan met een dwangsom of bestuursdwang kunnen stoppen. De gemeenteraad bespreekt donderdag of de Apeldoornse burgemeester dit extra middel mag inzetten in de strijd tegen woonoverlast.

In 2017 zijn er honderdtwintig meldingen van woonoverlast gedaan via de site van de gemeente Apeldoorn. In een aantal gevallen ging het om zeer ernstige en vaak al jarenlang ervaren woonoverlast, blijkt uit de Apeldoornse politiecijfers over 2017. De toename in het aantal, maar ook van de ernst van de casussen, leidt ertoe dat er steeds meer tijd gestoken moet worden in het bespreken, begeleiden en het bemiddelen, schrijft de politie in het overzicht van de politiecijfers. 

  1. Máxima helpt Apeldoornse meesterbinder Miranda: ‘Ik denk dat zij mij begrijpt’
    PREMIUM
    Video

    Máxima helpt Apeldoorn­se meesterbin­der Miranda: ‘Ik denk dat zij mij begrijpt’

    Het verhaal van de Apeldoornse meesterbinder Miranda ter Voorde (44) en haar bedrijf Meesterlijk Geschikt (ze belooft met haar bloemen, planten en bomen ‘een wauw gevoel in elke winkel’) leest als een succesverhaal. Maar nu weet ze het even niet meer. Dus riep zij donderdag op bedrijven-event nlgroeit in Apeldoorn hulp in van koningin Máxima. ,,Ik denk dat zij mij, dat zij ondernemers begrijpt.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn