De Apeldoornse burgemeester Ton Heerts is één van de ondertekenaars van de noodkreet aan het kabinet. ,,Voor mij persoonlijk was de dag van gisteren een dieptepunt. Dat ik als burgemeester van Apeldoorn tegenover musea en theaters sta.’’
Volledig scherm
PREMIUM
De Apeldoornse burgemeester Ton Heerts is één van de ondertekenaars van de noodkreet aan het kabinet. ,,Voor mij persoonlijk was de dag van gisteren een dieptepunt. Dat ik als burgemeester van Apeldoorn tegenover musea en theaters sta.’’ © Maarten Sprangh

Burgemeesters eisen ander coronabeleid: ‘Deze spagaat is niet langer houdbaar’

Burgemeesters zijn er klaar mee om tegenover eigen burgers te staan. In een noodkreet aan het kabinet, donderdag gepubliceerd in de Volkskrant, eisen ze een snelle herziening van het coronabeleid. De regels zijn niet meer uit te leggen, zegt de Apeldoornse burgemeester Ton Heerts in navolging van dertig collega’s. ,,Een visie voor de lange termijn is nodig.’’ 

4 reacties

 • G.J. Algra

  4 maanden geleden
  Burgemeester kunnen het niet meer uitleggen. Blijkbaar zijn ze hier te dom voor of willen het niet snappen. Het is heel simpel (uit te leggen in 1 minuut). Als alles in één keer open gaat dan zijn er ineens heel veel contacten en dus ook hele grote kans op veel besmettingen en grotere aanwas in ziekenhuizen. Winkels wel en horeca niet: in winkels ben je meestal korter dan in horeca en is er doorstroming. Zo simpel is het.
 • G.J. Algra

  4 maanden geleden
  Horeca mocht afgelopen zaterdag open, cultuur mocht niet en nu komende zaterdag mag de horeca in gemeente Horst aan de Maas van burgemeester Palmen van Horst gewoon weer de hele middag open. Dus zullen meer plaatsen volgen. Hier blijkt duidelijk uit dat cultuur niet meetelt bij Burgemeesters of dat het soort publiek meetelt.
 • M.H. van den Brink

  4 maanden geleden
  Opmerkelijk was ook de opmerking van burgemeester Bruls, dat hij het vreemd vindt dat de mensen die hun toevlucht in de Duitse horeca zoeken, daar geen problemen hebben met G2 en FFP2 mondmaskers. Hoe hypocriet kun je zijn. Was daar niet eindeloos over gepolderd dan kon dat hier ook gebeurd zijn.
 • Ronald Uiterweerd

  4 maanden geleden
  Dan snap ik niet dat Heerts de actie bij de schouwburg dan heeft verboden. Maar ja hij staat boven de burgers ipv er tussen.
 1. Hatto Heim haalt titel overtuigend binnen, SVI verplettert Barneveld en Flevo Boys laat het opnieuw liggen
  Liveblog

  Hatto Heim haalt titel overtui­gend binnen, SVI verplet­tert Barneveld en Flevo Boys laat het opnieuw liggen

  Hatto Heim is de kampioen van de derde klasse C. Als je in de kampioenswedstrijd met 1-4 wint bij de eerste achtervolger is dat natuurlijk niet meer dan verdiend. Maar de meeste indruk maakte SVI, dat met ruime cijfers te sterk was voor koploper SDV Barneveld. Ook in de hoogste competities rolde de bal, maar Flevo Boys, HHC Hardenberg, Staphorst en VVOG konden allemaal geen tot weinig potten breken. Ook bij DVS’33 lukte er weinig. De ploeg uit Ermelo had echter wel wat te vieren.

Apeldoorn