Stakingsleider Henk Cobussen, hier bij een actie vorig jaar bij de vorige cao die toen ook al inzette op betere arbeidsvoorwaarden. ,,Je ziet dan even verbetering en dan gaat het weer mis."
Volledig scherm
PREMIUM
Stakingsleider Henk Cobussen, hier bij een actie vorig jaar bij de vorige cao die toen ook al inzette op betere arbeidsvoorwaarden. ,,Je ziet dan even verbetering en dan gaat het weer mis." © Maarten Sprangh

Buschauffeur Henk blijft staken, ook al kost hem dat 50 euro per dag: ‘Dat mis je eind van de maand dus wel’

De stakingen bij het busvervoer beleven vandaag een nieuwe etappe en het einde van het cao- conflict is nog niet in zicht. In een klaagschrift spijkeren chauffeurs van EBS nog eens glashelder wat er allemaal mis is digitaal op de deur van hun baas.

22 reacties

 • Elbert Jansen

  3 maanden geleden
  @E. Lentekind-De Jong. Die zijn er toch echt. Wat verstaat u onder hoffelijkheid? In welke situatie werd er volgens u niet naar wens gehandeld?
 • E. Lentekind- De Jong

  3 maanden geleden
  @ Elbert Jansen: bij u zelf beginnen met hoffelijkheid. Ik heb nog geen bus chauffeur ontdenkt die dit in praktijk brengt.
 • Elbert Jansen

  3 maanden geleden
  @H.G. Galenkamp. Ik ben lid van FNV-Bondgenoten sinds 1989. Ik ben geen voor- en tegenstander van de acties in het OV. Over het loon klaag ik niet. Er zijn sectoren die het met veel minder moeten doen. De pauzes zijn soms te kort maar ook wel eens te lang en dat wordt vergeten. Dat is geven en nemen. De plaspauzes: als ik moet dan ga ik. Een mail gestuurd naar de FNV dat ik het er niet mee eens ben. FNV heeft niet eens het fatsoen om te reageren. Die willen dan een “fatsoenlijke” CAO afsluiten?
 • Elbert Jansen

  3 maanden geleden
  @E. Lentekind-de Jong. Hoffelijkheid in het verkeer van de buschauffeur? Wat te denken van de automobilist die bij het naderen van een halte binnen de bebouwde kom de bus die richting aangeeft geen vrije doorgang verleent om bij de halte weg te rijden? Terwijl dat toch echt tijdens de rijlessen wordt geleerd een bus die aangeeft weg te willen rijden de gelegenheid te geven. En dan praat u over hoffelijkheid?
 • Jeroen Van der Wal

  3 maanden geleden
  @stefan Beek… Als u vind dat het niveau 2 is, dan zegt dat meee over uw IQ als van de chauffeurs.. Ik durf met zekerheid te zeggen dat er dagelijks minimaal 1000 verkeersongevallen voorkomen worden .. Owh…mijn oorspronkelijke beroep is ICT netwerk beheerder.. Het vak word onder gewaardeerd en veel mensen, zoals u, weten bij God niet hoe het OV in elkaar zit. Als ze de busmaatschappij al aan kijken voor verwijderen haltes bijvoorbeeld, moeten ze zich eerst verdiepen in het OV 😉