Volledig scherm
Rafael Akopian (l), een van de oprichters van Jexia. © Jexia

‘Business angels’ pompen 4 miljoen in Apeldoornse start-up Jexia

De Apeldoornse start-up Jexia heeft 4 miljoen euro opgehaald bij ‘business angels’, particuliere investeerders. Daarmee kan het bedrijf zijn groeiambities uitvoeren. 

Jexia is een platform waarop softwareontwikkelaars componenten van applicaties kunnen vinden, zoals een stukje software dat het inloggen op een site verzorgt. Door die modules te gebruiken hoeven zij een site of app niet zelf vanaf het begin op te bouwen. Daarmee kunnen ze veel tijd besparen.

Sneller en simpeler

Met het versnellen en versimpelen van softwareontwikkeling stelt Jexia in een belangrijke behoefte te voorzien. Voor het bouwen van bijvoorbeeld nieuwssites of webwinkels zijn vaak geen grote budgetten, ziet Jexia, maar wel wordt kwaliteit gevraagd. Als hij zijn energie niet meer in standaardcomponenten hoeft te steken, kan een freelance ontwikkelaar in een paar uur een volledig ingerichte webwinkel opleveren.

Groeien

Op dit moment heeft Jexia ongeveer veertig medewerkers, zegt Rafael Akopian, die het bedrijf in 2015 samen met zijn broer Michael oprichtte. Van hen werken er 33 in Apeldoorn, de rest op vestigingen in Brazilië en Oekraïne.  In 2022 verwacht Akopian zeventig tot tachtig medewerkers te hebben.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn