De buurtbus heeft het station in Apeldoorn als start- en eindpunt. Otto Verkerke (links) nam het initiatief voor de buurtbus in de wijk Berg en Bos, Harry Blom (rechts) deed dat voor Ugchelen.
Volledig scherm
PREMIUM
De buurtbus heeft het station in Apeldoorn als start- en eindpunt. Otto Verkerke (links) nam het initiatief voor de buurtbus in de wijk Berg en Bos, Harry Blom (rechts) deed dat voor Ugchelen. © Maarten Sprangh

Busje komt zo! Ugchelen en Berg en Bos regelen eigen buurtbus: ‘Dan doen we het zelf wel’

De bus keert terug in Ugchelen en de Apeldoornse wijk Berg en Bos. Vanaf september rijden er ieder uur buurtbussen van en naar het station. Buurtbewoners nemen zelf het initiatief nadat daar eind vorig jaar de lijndiensten werden geschrapt. Chauffeurs zitten op vrijwillige basis achter het stuur. De provincie Gelderland subsidieert de buurtbus, beschikbaar gesteld door Keolis.

5 reacties

 • Jeroen Van der Wal

  2 jaar geleden
  Heel goed initiatief inderdaad. Helaas lees ik heel veel reacties dat Keolis deze lijnen geschrapt heeft, maar de gemeente tezamen met de provinicie hebben bepaald hoe de lijnen moeten lopen. de Provincie is van mening dat men sneller op hun locatie/eindbestemming aan wil komen, maar de chauffeurs zijn van mening dat de mensen dichterbij huis willen op stappen en uit stappen. Als Keolis dit had gewild, hadden ze dan ook een bus beschikbaar gesteld? Nogmaals heel goed dat het gebeurt !
 • Lia Hinkamp

  2 jaar geleden
  Hartstikke goed dat dit weer geregeld is met hulde aan de regelaars en de vrijwilligers! Schande doordat Keolis het laat afweten hierdoor de bewoners zelf weer iets moeten gaan regelen en we mogen blij zijn dat er nog vrijwilligers hiervoor te vinden zijn. Keolis ga eens nadenken wat jullie teweeg hebben gebracht!
 • H.G, Galenkamp

  2 jaar geleden
  Prima initiatief, maar sluit helaas niet direct aan na de opheffing van de stadsbus, waardoor mensen allang alternatieven gevonden hebben. Ik hoop echter wel dat een aantal reizigers terugkomt, zodat het initiatief zal slagen. In ieder geval is de stad weer bereikbaar. Keolis heeft in ieder geval door de haltes te laten vervallen en de routes te wijzigen(zoals Lijn 1, nu 11) gezorgd voor een totale leegloop van het stadsvervoer. Vrijwilligers zet hem op en Ugchelenaren ,maak er gebruik van!
 • WG Jansen

  2 jaar geleden
  Mooi initiatief en schoolvoorbeeld dat waar een gecontracteerde (!!!) vervoerder het laat afweten en routes uitkleedt, anderen (lees concurrent) het overnemen. En straks weer janken dat de animo vior de bus zo laag is? Keolis en provincie, bezint eer ge begint (met deze afbraakpolitiek).
 • hans van der leeden

  2 jaar geleden
  Super initiatief eindelijk weer een bus in de wijken het Loo Berg en Bos en Ugchelen dankzij de vrijwilligers