Wilko Mol op het station in Apeldoorn, een paar maanden voordat hij met EBS de concessie IJssel-Vecht inclusief de bussen overnam van Keolis.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilko Mol op het station in Apeldoorn, een paar maanden voordat hij met EBS de concessie IJssel-Vecht inclusief de bussen overnam van Keolis. © Maarten Sprangh

Bussenbaas Wilko Mol over de drie pijnpunten voor zijn bedrijf: ‘Het is een intense periode’

Pechbussen, stakingen en kritiek op ‘kaalslag in het ov’. Wilko Mol, ceo van vervoersbedrijf EBS, beleefde in de eerste drie maanden dat hij in deze regio het openbaar busvervoer mag doen geen droomstart. ,,Het is een intense periode.”

4 reacties

 • B Gaykema

  3 maanden geleden
  Als chauffeur van deze BYD bussen kan ik zeggen dat ze heerlijk rijden. Natuurlijk scheelt er weleens wat aan maar dat zie je bij de meeste bussen en touringcars. Ik heb persoonlijk het meeste last van een fluitende/jankende voordeur door de rijwind. Daar word ik stapelgek van. Mijn voorstel zou zijn om alle chauffeurs een abonnement op de sportschool te geven, betaald door EBS. Naast zo'n zittend beroep zou dat zeker schelen in het ziekteverzuim.
 • c. van Wingerden

  3 maanden geleden
  De mol doet of problemen met bussen alleen een trekkend stuur is. Alsof te krappe opstaptijden iets is wat noodzakelijk is. En dat er van een slechtere bereikbaarheid geen sprake is. Logisch dat chauffeurs staken. De situatie anders voorstellen dan die is, daar los je geen problemen mee op.
 • Gurbe Akkerman

  3 maanden geleden
  Hoorde vandaag van een chauffeur dat het stuur niet recht voor de stoel zit in zijn bus. Geen wonder dat je dan las krijgt. Waarom geen Ebusco bussen? NL fabrikaat, waarom die meuk uit China? Goedkoper? Dit geintje heeft al veel meer gekost. En we sponsoren een dictatuur.
 • J Wal Roskam

  3 maanden geleden
  Ben er bij geweest met de presentatie ALS EVS het zou krijgen. We gaan in gesprek en we doen alles voor het personeel. We nemen de bussen niet over als ze niet goed zijn… En nu ??? De chauffeurs zitten al 2,5 jaar met die ellende en loze beloftes over die bud bussen 😡 Het geduld is op en de rek eruit !!! Politiek grijp in!
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?