Volledig scherm
De brug bij Bussloo. Wim Streep schildert zelden op locatie. Een fototoestel is altijd binnen handbereik. In zijn atelier laat hij vervolgens zijn fantasie de vrije loop. Eigen foto

'Bussloo-bloot' te zien aan Loolaan

Nimmer beschikte Wim Streep over zoveel ruimte. De kunstenaar uit Apeldoorn en Amsterdam exposeert de komende twee weekeinden met Hedy de Greef in Weekend Galerie aan de Loolaan, maar huurt als antikraker voor een prik een zaal van vierhonderd vierkante meter aan de Rustenburgstraat.

Hij werkt er en heeft er schilderijen hangen, waaronder recent werk.

Een deel van dat werk is met ingang van komende zaterdag aan de Loolaan te zien. Het meest in het oog springende is een naakt waarvoor een aantal in badkleding gehulde jongeren op locatie in Bussloo model stond. Gebruikmakend van zijn artistieke vrijheden ontdeed schilder Streep zijn gefotografeerde modellen in zijn atelier van broek en bikini, zonder enige inbreuk te maken op hun privacy. Het groepje is namelijk onherkenbaar aan het doek toevertrouwd.

Zo heel af en toe wil Wim Streep wel eens iets regionaals schilderen. Een handjevol stadsgezichten (Raadhuisplein Apeldoorn) is daar een voorbeeld van. Maar ondanks een jarenlang verblijf op de Veluwe is en blijft Streep een Amsterdammer. Het is dat zijn wederhelft voor Apeldoorn kiest, anders had hij al zijn biezen richting hoofdstad gepakt. Zo is Wim Streep een vaste exposant in Park aan de Overtoom, een Amsterdams equivalent van het Apeldoornse artcafé Sam-Sam. Zijn schilderijen ademen Mokum. Grachten, Dam, Leidseplein, Leidsestraat. Bekende stekjes komen ook voor in zijn videokunst. Rijdend met de tram hanteerde hij de camera. De beelden (Tour d'Amsterdam) die hij maakte zijn bewerkt, waardoor ze lijken op een levend impressionistisch schilderij.

Hij denkt er over om die techniek ook op Apeldoorn toe te passen. Wellicht vervangt een scooter de tram. ,,Het zit in de pijplijn.'' Wat meer Apeldoorn schilderen wil hij best, maar het moet ook wat opleveren. ,,Er is behoorlijk veel belangstelling, maar niemand die iets koopt. Een kunstenaar moet ook leven.''

Hedy de Greef woont in Emst. Haar schilderijen zijn krachtige composities. Schilderen betekent voor haar zowel emotie als een zoektocht. Balans in het kleurgebruik is kenmerkend voor haar werk.

De schilderijen en videokunst van Wim Streep en de schilderijen van Hedy de Greef zijn op 21, 22, 28 en 29 augustus te zien in Weekend Galerie aan de Loolaan 49. Openingstijden: 11-17 uur. Meer informatie: www.wimstreep.nl en www.hdegreef.net .

Beelden van Wim Streep zijn te zien op You Tube onder het trefwoord Strepee.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Berends zet ondanks vertrek nog boom bij azc in Apeldoorn
    PREMIUM

    Berends zet ondanks vertrek nog boom bij azc in Apeldoorn

    Hij heeft zich één ding heilig voorgenomen: die boom gaat hij planten. Sinds donderdag lijkt alles in het leven van John Berends te draaien om zijn benoeming als commissaris van de Koning in Gelderland, maar in de korte tijd dat hij nog in functie is verliest de Apeldoornse burgemeester de hoofdzaken niet uit het oog. ‘Die boom’ komt bij het nieuwe asielzoekerscentrum, heeft hij beloofd. Symbolisch voor het belang dat hij daar aan hecht.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn